Πολιτική

Ανδρουλάκης: Είναι πολύ νωπή η γεύση της αποτυχίας και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ

Ανδρουλάκης: Είναι πολύ νωπή η γεύση της αποτυχίας και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ
Ανδρουλάκης: Στις δημοσιονομικές εξελίξεις και σε όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τις εκλογές αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης. 

Στις δημοσιονομικές εξελίξεις και σε όσα δήλωσε ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης σχετικά με τις εκλογές αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ κ. Νίκος Ανδρουλάκης.  «Η πρώτη Κυριακή των εκλογών δεν είναι τυπική διαδικασία», είπε ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ μιλώντας στο συνέδριο του «Οικονομικού Ταχυδρόμου» τονίζοντας ότι προσδοκά ένα πολύ μεγάλο ποσοστό, προκειμένου να οδηγήσει την χώρα στη συγκρότηση μίας κυβέρνησης με κορμό την σοσιαλδημοκρατία.

Απέδωσε τις χθεσινές δηλώσεις Μητσοτάκη ότι δεν μπορεί να αποκλείσει την συγκρότηση μίας κυβέρνησης συνεργασίας μετεκλογικά, εφόσον το καθιστούν αναγκαίο οι εκλογικοί συσχετισμοί, ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι ο πρωθυπουργός αλλάζει στρατηγική επειδή είναι μπροστά σε αδιέξοδα.

Ο κ. Ανδρουλάκης είπε ότι εκτιμά ότι το βράδυ των εκλογών θεωρεί ότι το ΚΙΝΑΛ θα είναι στην πλευρά των νικητών και η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ στην πλευρά των ηττημένων, ενώ κάλεσε τους κ.κ Μητσοτάκη και Τσίπρα να δείξουν υπευθυνότητα από την πρώτη Κυριακή. «Είναι πολύ νωπή η γεύση της αποτυχίας και της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε χαρακτηριστικά, επισημαίνοντας ότι ο  ελληνικός λαός θα καθορίσει τους συσχετισμούς μεταξύ των κομμάτων.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ ανέφερε ότι η Αριστερά που συγκυβερνούσε με τον Αντόνιο Κόστα υπονόμευσε τον προϋπολογισμό, οδήγησε σε εκλογές και μία μεγάλη νίκη της σοσιαλδημοκρατίας. Είπε ότι οι Πορτογάλοι έχουν αποκτήσει σεβασμό στα δημοσιονομικά, ενώ επιτέθηκε στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για τα δημοσιονομικά της πεπραγμένα – «έχουν μείνει από καύσιμα», ανέφερε χαρακτηριστικά, εννοώντας ότι δόθηκαν πολλά την εποχή της πανδημίας.

Ο πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ είπε ότι ζητήματα όπως της κοινωνικής κατοικίας έχουν καθυστερήσει – προσθέτοντας ότι στην χώρα μας το πρόγραμμα είναι πολύ περιορισμένο, «μόλις 100 σπίτια σε όλη την Ελλάδα». Ο κ.Ανδρουλάκης κατηγόρησε την κυβέρνηση και για το ζήτημα της απαναθρακοποίησης, επισημαίνοντας ότι η κατάργηση του λιγνίτη έγινε με μεγαλύτερη χρήση φυσικού αερίου, ζήτησε μείωση της ρήτρας αναπροσαρμογής ενώ είπε ότι τα υπερκέρδη στον χώρο της ανέργειας εκτιμώνται στα 200 δισ ευρώ για την ευρωπαϊκή αγορά.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments