Διεθνή

Πόλεμος Ουκρανία: Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ρωσίας – Στο στόχαστρο η τεχνολογία

Πόλεμος Ουκρανία: Νέες κυρώσεις ΗΠΑ κατά Ρωσίας – Στο στόχαστρο η τεχνολογία

Πηγή Φωτογραφίας: Bloomberg

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε ότι επέβαλε κυρώσεις σε 21 οντότητες και 13 άτομα, συμπεριλαμβανομένης της Joint Stock Company Mikron

Ο τεχνολογικός τομέας της Ρωσίας μπήκε στο στόχαστρο των νέων αμερικανικών κυρώσεων, που ανακοίνωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν.

Οι ΗΠΑ επέβαλαν σήμερα νέο γύρο κυρώσεων στη Ρωσία λόγω της συνεχιζόμενης εισβολής της στην Ουκρανία, η οποία κλείνει την πέμπτη εβδομάδα της.

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε σε ανακοίνωσή του ότι επέβαλε κυρώσεις σε 21 οντότητες και 13 άτομα, συμπεριλαμβανομένης της Joint Stock Company Mikron, του μεγαλύτερου Ρώσου κατασκευαστή και εξαγωγέα μικροηλεκτρονικών και του μεγαλύτερου κατασκευαστή τσιπ της Ρωσίας.

Το υπουργείο Οικονομικών επέκτεινε επίσης τις κυρώσεις για να συμπεριλάβουν τους τομείς της αεροδιαστημικής, της ναυτιλίας και της ηλεκτρονικής της ρωσικής οικονομίας.

Η κίνηση επιτρέπει στην Ουάσιγκτον να επιβάλει κυρώσεις σε οποιοδήποτε πρόσωπο ή οντότητα αποφασίσει να δραστηριοποιηθεί σε αυτούς τους τομείς, ανέφερε το υπουργείο Οικονομικών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments