Πολιτική

Τσίπρας σε Δημάρχους Αττικής: Ξανάρχονται δύσκολες ημέρες – Να ενισχυθούν οι δήμοι

Τσίπρας σε Δημάρχους Αττικής: Ξανάρχονται δύσκολες ημέρες – Να ενισχυθούν οι δήμοι
Τσίπρας σε Δημάρχους Αττικής: Κατά τη διάρκεια της συζήτησης σημείωσε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση από την ενεργειακή κρίση

Με εκπροσώπους της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Αττικής συναντήθηκε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ κ. Αλέξης Τσίπρας. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης σημείωσε τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι πολίτες αλλά και η Τοπική Αυτοδιοίκηση από την ενεργειακή κρίση η οποία έχει γιγαντωθεί από τις επιλογές της κυβέρνησης και τον κίνδυνο να κληθούν να πληρώσουν πάλι οι πολίτες τα αδιέξοδα.

Ξανάρχονται δύσκολες ημέρες και στις δύσκολες αυτές ημέρες πρέπει όλοι να συμβάλλουμε

«Ξανάρχονται δύσκολες ημέρες και στις δύσκολες αυτές ημέρες πρέπει όλοι να συμβάλλουμε και για να αποφευχθούν τα χειρότερα και κυρίως για να σταθούμε δίπλα με αλληλεγγύη στους ανθρώπους, στους συμπολίτες μας που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ.

Παράλληλα, υπογράμμισε το διπλό ρόλο που μπορεί να παίξει η Τοπική Αυτοδιοίκηση, τόσο στην αντιμετώπιση της ενεργειακής κρίσης αλλά και στην αντιμετώπιση της φτώχειας που είναι αποτέλεσμα του τεράστιου κύματος ακρίβειας, και στάθηκε στο πλευρό των δημάρχων που ζητούν ενίσχυση σε πόρους και προσωπικό αντίστοιχα με τις αρμοδιότητες που έχει επιφορτιστεί.

Συνεργασία αυτοδιοίκησης-κράτους

«Πιστεύω σε μια βαθιά και πολύ ουσιαστική συνεργασία κράτους και αυτοδιοίκησης για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε και τις μεγάλες δυσκολίες που περνάμε τώρα» επεσήμανε ο κ. Τσίπρας, ώστε όπως είπε να ξεπεραστούν τα διαχρονικά προβλήματα της έλλειψης προσωπικού των δήμων αλλά και την έλλειψη πόρων.

Πρόσθεσε δε, πως πολλοί δήμοι βρίσκονται στο φάσμα της οικονομικής δυσπραγίας, εξαιτίας της δεινής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, χαρακτηρίζοντας «μεγάλη δυσκολία» την ανάγκη να πληρώνουν τους λογαριασμούς και να είναι και ισοσκελισμένοι οι προϋπολογισμοί τους. Σε αυτό το πλαίσιο, υπογράμμισε πως «ο μεγάλος φόβος είναι η πιθανότητα να περάσουν και άλλα κόστη στον καταναλωτή, στον πολίτη, εφόσον η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν μπορεί να ανταπεξέλθει».

«Πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος να αντιμετωπιστεί. Να αποφευχθεί. Διότι δεν αντέχει και άλλα κόστη ο καταναλωτής, τα νοικοκυριά, οι δημότες. Κι αυτό είναι πολύ σημαντικό και κρίσιμο κατά την άποψή μου. Άρα και οι δήμοι πρέπει να ενισχυθούν και να αποφευχθεί η επιπλέον επιβάρυνση στους πολίτες» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments