Διεθνή

Ερντογάν: Καλεί Πούτιν και Ζελένσκι στην Τουρκία για συνάντηση κορυφής

Ερντογάν: Καλεί Πούτιν και Ζελένσκι στην Τουρκία για συνάντηση κορυφής

Πηγή Φωτογραφίας: azernews

Ο Τούρκος πρόεδρος σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ρώσο ομόλογό του, επανέλαβε την πρότασή του για συνάντηση σε επίπεδο ηγετών Ρωσίας - Ουκρανίας στην Κωνσταντινούπολη

Την πρότασή του να φιλοξενήσει η Τουρκία τη συνάντηση ηγετών Ρωσίας – Ουκρανίας, επανέλαβε σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον Βλαντίμιρ Πούτιν, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν .

Ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε ως «θετικές και εποικοδομητικές» συνομιλίες των Ρώσων και Ουκρανών διαπραγματευτών στην Κωνσταντινούπολη, που έφεραν όπως είπε περισσότερες ελπίδες για ειρήνη.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ευχαρίστησε τον Ερντογάν για τη φιλοξενία των συνομιλιών αυτών, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι και οι δύο πλευρές πρέπει να ενεργούν με βάση την κοινή λογική και ότι ο διάλογος πρέπει να συνεχιστεί.

Ο Ερντογάν, ο οποίος μίλησε την Πέμπτη τηλεφωνικά και με τον Ουκρανό πρόεδρο Ζελένσκι, είπε ότι η Τουρκία είναι έτοιμη, κατ’ αρχήν, να ενεργήσει ως εγγυήτρια χώρα για την ασφάλεια της Ουκρανίας, αλλά είπε ότι οι λεπτομέρειες μιας τέτοιας κίνησης πρέπει να εξεταστούν.

Απευθυνόμενος σε δημοσιογράφους την Παρασκευή, ο Ερντογάν είπε ότι ο Ζελένσκι έχει θετική στάση απέναντι σε μια τετ α τετ συνάντηση με τον Πούτιν, και πως ο Ρώσος πρόεδρος έχει εκφράσει επίσης θετική στάση.

Θα υπάρξει συνάντηση Πούτιν – Ζελένσκι στην Κωνσταντινούπολη;

Σύμφωνα με τις δηλώσεις του Τούρκου προέδρου που δημοσιεύει η Χουριέτ, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σχετικά με το ενδεχόμενο μιας συνάντησης στην Κωνσταντινούπολη, λίγο πριν τη συνομιλία με τον Ρώσο πρόεδρο:

“Χθες είχαμε μια εικοινωνία με τον κ. Ζελένσκι. Σήμερα, θα έχουμε με τον κ. Πούτιν. Στις συζητήσεις μας με τους δύο ηγέτες, δηλώσαμε ότι μπορούμε τώρα να συναντηθούμε με τους ηγέτες στο υψηλότερο επίπεδο και να φιλοξενήσουμε αυτό το ζήτημα, προκειμένου να κάνουμε ένα βήμα μπροστά, ειδικά στο σημείο της Κριμαίας και του Ντονμπάς.

Ο κ. Ζελένσκι έχει θετική προοπτική. Ο κ. Πούτιν είχε μια θετική προσέγγιση στο παρελθόν. Ελπίζω ότι με αυτή τη συνάντηση που έχουμε σήμερα, θα καθορίσουν πότε μπορεί να είναι ως ημερομηνία. Κατά συνέπεια, εάν μπορέσουμε να διεξάγουμε μια τέτοια σύνοδο κορυφής ηγετών στην Κωνσταντινούπολη, να μετατρέψουμε αυτή την αρνητική τάση σε θετική, εμείς, φυσικά, ως Τουρκία, θα είμαστε πολύ χαρούμενοι για αυτό”.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments