Πολιτική

Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόξενο Μαριούπολης: Να δούμε πώς θα βοηθήσουμε στην ανοικοδόμηση της πόλης

Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόξενο Μαριούπολης: Να δούμε πώς θα βοηθήσουμε στην ανοικοδόμηση της πόλης
Κυριάκος Μητσοτάκης σε πρόξενο Μαριούπολης: Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε στο πως μπορεί η Ελλάδα να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Μαριούπολης. 

Συνάντηση με τον πρόξενο στη Μαριούπολη κ. Μανώλη Ανδρουλάκη πραγματοποίησε το πρωί της Παρασκευής ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης στο Μέγαρο Μαξίμου. Ο πρωθυπουργός κατά τη διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε στο πως μπορεί η Ελλάδα να βοηθήσει στην ανοικοδόμηση της Μαριούπολης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε: ” Χαίρομαι πολύ που μου δίνεται η δυνατότητα να σας γνωρίσω και από κοντά και να σας συγχαρώ για την πραγματικά υποδειγματική συμπεριφορά σας μέσα στην κόλαση της Μαριούπολης. Είναι πολύ σημαντικό το γεγονός ότι καταφέραμε να κρατήσουμε την διπλωματική μας εκπροσώπηση στη δοκιμασμένη πόλη μέχρι την τελευταία στιγμή και πιστεύω ότι χειριστήκατε όλη αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση με υπευθυνότητα, με αξιοπρέπεια, με σοβαρότητα, αλλά και με την απαραίτητη συναισθηματική ενσυναίσθηση” σημείωσε αρχικά ο πρωθυπουργός.

“Εγώ να σας ευχαριστήσω πάρα πολύ για το προσωπικό σας ενδιαφέρον, ειδικά για το Προξενείο μας στη Μαριούπολη. Έγινε μία μεγάλη προσπάθεια να κάνουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη δουλειά μας. Από μία στιγμή και μετά ήταν πάρα πολύ δύσκολο να γίνει λόγω των συνθηκών και ξεκίνησε μία μεγάλη προσπάθεια, με κάποιο τρόπο, όσο πιο γρήγορα, να βγάλουμε κόσμο από εκεί και να αποχωρήσει και το Προξενείο γιατί πλέον τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα” σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.

Ήταν μία προσπάθεια την οποία την χειρίστηκε ο Γενικός, ο κ. Δεμίρης, και μπορώ να πω ότι και το τηλεφώνημα που κάνατε στον Ουκρανό Πρόεδρο έθεσε σε κίνηση μία διαδικασία η οποία ήταν «η αρχή του τέλους» για τη δική μας έξοδο από την πόλη. Να ευχαριστήσω επίσης για το τηλεφώνημα που μου κάνατε όταν πια ήμασταν ασφαλείς, στη δυτική Ουκρανία, και να πω ότι  όπως σας είχα αναφέρει πήραμε ξεκάθαρη στάση στο ζήτημα και αυτό νομίζω εκτιμήθηκε στην Ουκρανία. Και οι ανακοινώσεις που κάνατε και ο σχεδιασμός για να αναζωογονηθεί αυτή η περιοχή, με οποιονδήποτε τρόπο, νομίζω είναι στη σωστή κατεύθυνση. Και νομίζω και αυτό θα εκτιμηθεί δεόντως.

Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών αρμόδιος για τον Απόδημο Ελληνισμό Ανδρέας Κατσανιώτης, ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εξωτερικών Θεμιστοκλής Δεμίρης και η αρμόδια Ευρωπαϊκών Θεμάτων στο Διπλωματικό Γραφείο του Πρωθυπουργού, Πρέσβης Άννα-Μαρία Μπούρα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments