Διεθνή

Μαριούπολη: Ούτε σήμερα η ανθρωπιστική βοήθεια – Η Μόσχα κατηγορεί τον Ερυθρό Σταυρό

Μαριούπολη: Ούτε σήμερα η ανθρωπιστική βοήθεια – Η Μόσχα κατηγορεί τον Ερυθρό Σταυρό

Πηγή Φωτογραφίας: Ria Novosti

Στην πολιορκημένη Μαριούπολη, όπου περίπου 160.000 άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι, δεν έφτασε ούτε σήμερα η ανθρωπιστική βοήθεια με τη Μόσχα να επιρρίπτει ευθύνες στον Ερυθρό Σταυρό

Ούτε σήμερα κατάφεραν οι αυτοκινητοπομπές που μεταφέρουν ανθρωπιστική βοήθεια να φτάσουν στην πολιορκημένη Μαριούπολη ανακοίνωσε το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, επιρρίπτοντας την ευθύνη στη Διεθνή Επιτροπή του Ερυθρού Σταυρού.

Όπως μεταδίδει το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο το ρωσικό RIA, ένας Ρώσος αξιωματούχος είπε ότι λόγω των ενεργειών του Ερυθρού Σταυρού οι φάλαγγες ξεκίνησαν πολύ αργά και δεν κατάφεραν να φτάσουν εγκαίρως στη Μαριούπολη.

Περίπου 160.000 άνθρωποι εξακολουθούν να βρίσκονται εγκλωβισμένοι. Από διάδρομο διαφυγής άμαχοι έφτασαν χθες το βράδυ στη Ζαπορίζια, ωστόσο οι επτά ανθρωπιστικοί διάδρομοι για τους οποίους μιλούν τα διεθνή μέσα δεν έχουν ακόμα ανοίξει.

Εκπρόσωπος του Βολοντίμιρ Ζελένσκι, είπε ότι η Ρωσία και η Ουκρανία κατέληξαν σε συμφωνία να επιτρέψουν σε 45 λεωφορεία να απομακρύνουν τους κατοίκους της Μαριούπολης «τις επόμενες ημέρες».

Την Πέμπτη, οι ρωσικές δυνάμεις εμπόδισαν αυτοκινητοπομπή 45 λεωφορείων που προσπαθούσε να εκκενώσει ανθρώπους από τη Μαριούπολη και κατέσχεσαν 14 τόνους τροφίμων και ιατρικών προμηθειών με προορισμό την πόλη, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές.

Συνολικά 4.217 άνθρωποι απομακρύνθηκαν τις τελευταίες ώρες από περιοχές της Ουκρανίας που βρίσκονται πάνω στη γραμμή του μετώπου με τη Ρωσία, ανακοίνωσε η αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ιρίνα Βέρεστουκ, μιλώντας στη δημόσια τηλεόραση.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments