Πολιτική

Ηλιόπουλος: Να μειωθεί εδώ και τώρα ο ΕΦΚ στα καύσιμα

Ηλιόπουλος: Να μειωθεί εδώ και τώρα ο ΕΦΚ στα καύσιμα
Ηλιόπουλος: Ο κ. Ηλιόπουλος επικαλέστηκε την μελέτη του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, σύμφωνα με την οποία «το 50% των νοικοκυριών το εισόδημα τελειώνει στις 20 του μήνα

Στις ευθύνες της κυβέρνησης αναφορικά με την ακρίβεια αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νάσος Ηλιόπουλος. Ο κ. Ηλιόπουλος επικαλέστηκε την μελέτη του Ινστιτούτου Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, σύμφωνα με την οποία «το 50% των νοικοκυριών το εισόδημα τελειώνει στις 20 του μήνα. Έχουμε πλέον επιστρέψει σε μια κατάσταση που, όχι μόνο οι πιο ευάλωτοι, αλλά η μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών αντιμετωπίζει συνθήκες οικονομικής ασφυξίας».

Απαντώντας στις αιτιάσεις της κυβέρνησης υποστήριξε ότι «η κατάσταση που αντιμετωπίζουμε σήμερα δεν ξεκίνησε με τον πόλεμο στην Ουκρανία, η Ελλάδα έχει αρνητικό ρεκόρ στη χονδρεμπορική τιμή στο ρεύμα ήδη από το Νοέμβριο. Υπάρχουν μια σειρά από κεντρικές πολιτικές επιλογές της κυβέρνησης Μητσοτάκη που μας έχουν φέρει εδώ, όπως η βίαιη απολιγνιτοποίηση ή το γεγονός ότι -με ευθύνη της κυβέρνησης- η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ευρωζώνης που έχει βασικό μισθό χαμηλότερο από αυτόν του 2010».

Για τις εταιρείες ενέργειας

Ο κ. Ηλιόπουλος επανέλαβε ότι οι εταιρείες ενέργειας αυτή τη στιγμή έχουν υπερκέρδη και πρόσθεσε: «Όποιος δει τη διαφορά ανάμεσα στις τιμές λιανικής και στις τιμές παραγωγής, καταλαβαίνει ότι το τελευταίο επτάμηνο οι εταιρείες ενέργειας στη χώρα έχουν περίπου 1,5 δισ. κέρδος. Το γεγονός ότι η κυβέρνηση αρνείται να φορολογήσει αυτά τα κέρδη, αρνείται δηλαδή ένα πολύτιμο έσοδο για τον κρατικό προϋπολογισμό, σημαίνει ξεκάθαρα ότι καλύπτει την αισχροκέρδεια». Κάλεσε την κυβέρνηση να ακολουθήσει το παράδειγμα της Γαλλίας που όπως είπε, «επέλεξε να βάλει ένα πλαφόν στις τιμές της “γαλλικής” ΔΕΗ, ενώ αντίθετα ο κ. Μητσοτάκης επέλεξε μέσα στην κρίση να είμαστε η μοναδική χώρα που ιδιωτικοποίησε τη ΔΕΗ. Είναι σαφές ότι αυτή η κυβέρνηση δεν πιστεύει στα δημόσια εργαλεία».

Ηλιόπουλος: Να μειωθεί ο ΕΦΚ στα καύσιμα

Ο κ. Ηλιόπουλος υπογράμμισε «την ανάγκη για την μείωση του ΕΦΚ στα καύσιμα που αφορά σε σημαντικό βαθμό τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις και τους αγρότες καθώς και την ανάγκη να μειωθεί ο ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής». Σημείωσε ακόμη ότι «αν η κυβέρνηση δεν πάρει αυτά τα μέτρα τώρα και η κατάσταση συνεχίσει όπως έχει τους επόμενους μήνες, τότε χιλιάδες πολίτες θα φτωχοποιηθούν και κινδυνεύουμε με πάρα πολλά λουκέτα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments