Πολιτική

Στυλιανίδης: Ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία

Στυλιανίδης: Ξεκινά πιλοτικό πρόγραμμα για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία
Στυλιανίδης: Το πρόγραμμα αυτό θα βασίζεται στο τρίπτυχο πρόληψη προετοιμασία/ετοιμότητα ανθεκτικότητα

Την έναρξη ενός πιλοτικού προγράμματος για την αντιπλημμυρική και αντιπυρική προστασία της Ιθάκης προανήγγειλε ο υπουργός Κλιματικής κρίσης κ. Χρήστος Στυλιανίδης. Αυτό ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ιθάκη.

Το πρόγραμμα αυτό θα βασίζεται στο τρίπτυχο πρόληψη προετοιμασία/ετοιμότητα ανθεκτικότητα και θα προσπαθήσει να προσαρμοστεί στις συνθήκες που δημιουργεί η κλιματική κρίση. Όπως τόνισε ο κ. Στυλιανίδης, πρόκειται για ένα «φιλόδοξο πρόγραμμα, μια μεγάλη προσπάθεια για την ενίσχυση συνολικά της ανθεκτικότητας, για την ενίσχυση της πρόληψης.

Πρόγραμμα με δύο παράλληλους άξονες

«Ένα πρόγραμμα με δύο παράλληλους άξονες  την αντιπλημμυρική, αλλά και αντιπυρική προστασία του νησιού. Πρόκειται για ένα πιλοτικό πρόγραμμα προσαρμογής στις συνθήκες που δημιουργεί η κλιματική κρίση. Ένα πρόγραμμα ολιστικό στην προσέγγισή του, στη βάση του τρίπτυχου πρόληψη – προετοιμασία/ετοιμότητα- ανθεκτικότητα», ανέφερε χαρακτηριστικά, ενώ προσέθεσε ότι μετά την κακοκαιρία «Μπάλλος» που έπληξε με σφοδρότητα το νησί τον περασμένο Οκτώβριο, η Ιθάκη θωρακίζεται έναντι πλημμυρικών φαινομένων.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments