Αθλητισμός

Άνετο πέρασμα για τον Παναθηναϊκό στα Άνω Λιόσια και κοιτά… Ολυμπιακό

Άνετο πέρασμα για τον Παναθηναϊκό στα Άνω Λιόσια και κοιτά… Ολυμπιακό

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pagenews.gr
στο Google Discover
Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο αθηναϊκό ντέρμπι περνώντας άνετα από το κλειστό των Άνω Λιοσίων με 83-69 επί της ΑΕΚ

Ο πρωτοπόρος Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο αθηναϊκό ντέρμπι περνώντας άνετα από το κλειστό των Άνω Λιοσίων και δείχνοντας έτοιμος για τη «μάχη» με τον Ολυμπιακό (11/4) στο ΟΑΚΑ, η οποία θα κρίνει και το πλεονέκτημα της έδρας μέχρι τους τελικούς του πρωταθλήματος. Οι «πράσινοι» επικράτησαν με 83-69 της ΑΕΚ, βελτιώνοντας σε 17-1 το ρεκόρ τους και υποχρεώνοντας την Ένωση στη 10η ήττα της 19 αγώνες.

Πρώτος σκόρερ του Παναθηναϊκού ο Χάουαρντ Σαντ-Ρος με 14 πόντους (3/4 τρίποντα), αλλά και 5 ριμπάουντ, 4 ασίστ και 3 κλεψίματα, ενώ από την ΑΕΚ πάλεψε ο Ίαν Χάμερ με 23 πόντους (2/2 τρίποντα).

Το ματς

Με τον Έβανς να συνεχίζει τις θετικές εμφανίσεις, ο Παναθηναϊκός σήκωσε με το… καλημέρα κεφάλι στο σκορ (6-10 στο 3΄), τη στιγμή που η ΑΕΚ προσπαθούσε να παραμείνει κοντά στο σκορ. Οι Παπαπέτρου και Σαντ-Ρος φρόντισαν να κρατήσουν σε απόσταση τους «πράσινους»  μέχρι το 5΄(8-15), αλλά στη συνέχεια η Ένωση εξαργύρωσε την έφεση του Κολόμ στη δημιουργία, μειώνοντας σε 14-15 και ισοφαρίζοντας σε 17-17 στο 8΄. Ωστόσο, το… γκολ-φάουλ του Ουάιτ έγραψαν το 17-20 του δεκαλέπτου.

Με διάρκεια στο κομμάτι της παραγωγικότητα και αξιοποιώντας τη φροντ λάιν του, ο Παναθηναϊκός πάτησε γκάζι και στο 15΄ ξέφυγε με +8 (23-31). Όταν μάλιστα μπήκε και ο Νέντοβιτς από την περιφέρεια στην εξίσωση, οι «πράσινοι» έγραψαν το 28-44 (18΄) και δεν  κοίταξαν πίσω μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου (31-45).

Η Ένωση μπήκε αποφασισμένη να επιστρέψει στην τρίτη περίοδο, αλλά το επιθετικό ρεσιτάλ του Παπαπέτρου φρόντισε να της κόψει την… όρεξη (38-55, 24΄). Η ΑΕΚ πάλεψε να μαζέψει τη διαφορά (46-56, 27΄), αλλά το προσωπικό σερί 6-0 του Μέικον διαμόρφωσε ένα σκορ ασφαλείας (46-52, 29΄), με τον Μαυροειδή να γράφει από τη γραμμή των βολών το 48-62 στο 30΄.

Με την ΑΕΚ να χτυπά μέσα στην αντίπαλη ρακέτα, η διαφορά έπεσε σε μονοψήφια επίπεδα στο 35΄ (60-68), αλλά μέχρι εκεί… Ο Μέικον βρήκε και πάλι ρυθμό, ενώ το τρίποντο του Σαντ-Ρος υποχρέωσε την Ένωση να ρίξει… λευκή πετσέτα στο 38΄ (62-77)…

Τα δεκάλεπτα: 17-20, 31-45, 48-62, 69-83

Οι συνθέσεις:

ΑΕΚ (Σεγκούρα): Κολόμ 6 (1), Φλιώνης 7 (1), Ράουτινς 12 (4), Κουζέλογλου 6, Χάμερ 23 (2), Πετρόπουλος 2, Φιλιππάκος 4, Μαυροειδής 8, Κόνιαρης 1.

Παναθηναϊκός (Πρίφτης): Παπαγιάννης 11, Παπαπέτρου 11 (2), Νέντοβιτς 11 (2), Έβανς 7 (1), Σαντ-Ρος 14 (3), Μέικον 10, Μποχωρίδης, Καββαδάς 4, Κασελάκης 7 (1), Ουάιτ 8 (1), Μαντζούκας.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο