Πολιτική

Νίκος Δένδιας: Έφθασε στο Κισινάου και συνεχίζει για Οδησσό

Νίκος Δένδιας: Έφθασε στο Κισινάου και συνεχίζει για Οδησσό
Νίκος Δένδιας: Νωρίτερα ο κ. Δένδιας έφθασε στο Κισινάου της Μολδαβίας και από εκεί πηγαίνει οδικώς στην Οδησσό, ως επικεφαλής της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλης της Ουκρανίας.

Νωρίτερα σήμερα ο κ. Δένδιας έφθασε στο Κισινάου της Μολδαβίας και από εκεί πηγαίνει οδικώς στην Οδησσό , ως επικεφαλής της αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στην πόλης της Ουκρανίας. Μαζί του βρίσκεται ο Ναύαρχος Αλέξανδρος Διακόπουλος, διευθυντής Διεθνούς Αναπτυξιακής Βοήθειας στο ΥΠΕΞ και ο Έλληνας πρόξενος στην Οδησσό Δημήτρης Δόχτσης.

Η ανάρτηση του υπουργού Εξωτερικών

Τι ανέφερε στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών

Ο Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας θα αφιχθεί εντός ολίγου στην Οδησσό.Θα μεταφέρει ανθρωπιστική βοήθεια, η οποία θα παραδοθεί στις Δημοτικές Αρχές της πόλης.

Σκοπός της επίσκεψης πέραν της μεταφοράς βοήθειας, είναι η δημιουργία διαρκούς μηχανισμού διανομής ανθρωπιστικής βοήθειας, συνάντηση με μέλη της ελληνικής κοινότητας, η επαναλειτουργία του Γενικού Προξενείου στην πόλη, καθώς και η επίσκεψη και διαπίστωση της κατάστασης χώρων άρρηκτα συνδεδεμένων με την ελληνική ιστορία, όπως το Μουσείο Φιλικής Εταιρίας.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments