Τεχνολογία

Amazon: Μυθικός ο μισθός του CEO της εταιρείας

Amazon: Μυθικός ο μισθός του CEO της εταιρείας

Πηγή Φωτογραφίας: Radar.gr - The Guardian

Amazon: Η ετήσια αποζημίωση του διαδόχου του Τζεφ Μπέζος έφτασε το 2021 τα 212 εκατ. δολάρια.

Βασικό μισθό ύψους μόλις 175.000 δολαρίων έλαβε το 2021 ο Άντι Τζέισι. Όμως, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε για την οικονομική επιφάνεια του CEO της Amazon. Χάρη στο παχυλό πακέτο μετοχών που διαθέτει, η ετήσια αποζημίωση του εκτοξεύτηκε στα 212 εκατ. δολάρια.

Ο Τζέισι, που ανέλαβε τα ηνία του τεχνολογικού ομίλου από τον Τζεφ Μπέζος τον περασμένο Ιούλιο, έλαβε με την αναβάθμιση του και 61.000 μετοχές. Από το πακέτο αυτό θα προέλθει και η μερίδα του λέοντος των ετήσιων απολαβών του για τα επόμενα χρόνια.

Amazon: Split της μετοχής

Εξάλλου, ήδη με την έναρξη της πανδημίας ο όμιλος είδε τις πωλήσεις και τα κέρδη του να αυξάνονται σημαντικά, με αποτέλεσμα να ακολουθήσει και η τιμή της μετοχής του. Το 2021 έκλεισε για την εταιρεία με έσοδα ύψους 470 δισ. δολαρίων, ποσό που μεταφράζεται σε ετήσια αύξηση κατά 22% και με τα κέρδη να εκτινάσσονται κατά 57%(!) στα 33,4 δισ. δολάρια ή 64,81 δολάρια ανά μετοχή. Δεν είναι τυχαίο ότι η εταιρεία ανακοίνωσε πως θα προχωρήσει σε split της μετοχής της, μαζί με τη δρομολόγηση κολοσσιαίου προγράμματος επαναγοράς μετοχών ύψους 10 δισ. δολαρίων.

Σημειωτέον πως ο μέσος μισθός για έναν εργαζόμενο της Amazon κυμάνθηκε το 2021 στα 32.855 δολάρια, κάτι που σημαίνει πως η αναλογία με το μισθό του Τζέισι βρίσκεται στο 1 προς 6.474!

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments