Οικονομία

Ελληνική οικονομία: Την Τετάρτη νέο τετ-α-τετ με τους θεσμούς – Στο τραπέζι “οι όροι για τις δόσεις

Ελληνική οικονομία: Την Τετάρτη νέο τετ-α-τετ με τους θεσμούς – Στο τραπέζι  “οι όροι για τις δόσεις
Ελληνική οικονομία: Σήμερα στο Λουξεμβούργο συναντήθηκαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ενώ την Τετάρτη έχει οριστεί νέο τετ-α-τετ για το οριστικό κλείσιμο της 14ης αξιολόγησης.

Την Τετάρτη έχει κλειστεί το επόμενο ραντεβού ανάμεσα στους θεσμούς και το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης προκειμένου να συζητήσουν για το ύψος και τον τρόπο πληρωμής των δόσεων 1.5 δις. Ευρώ.

Σήμερα στο Λουξεμβούργο συναντήθηκαν ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας με τον επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ ενώ την Τετάρτη έχει οριστεί νέο τετ-α-τετ για το οριστικό κλείσιμο της 14ης αξιολόγησης.

Η ανάρτηση Ρέγκλινγκ για τη συνάντηση με το Σταϊκούρα

Ο επικεφαλής του ESM Κλάους Ρέγκλινγκ υποδέχτηκε τον Χρήστο Σταϊκούρα στον Λουξεμβούργο. Σε ανάρτησή του στο Twitter έκανε λόγο για μια καλή συνάντηση στην οποία συζήτησαν τις τελευταίες οικονομικές εξελίξεις σε Ευρωζώνη και Ελλάδα, ενόψει και του σημερινού Eurogroup.

Τι αναμένεται να συζητηθεί

Αναμένεται να συζητηθεί ένα διπλό πακέτο φάσεων. Μία πρώτη φάση αναμένεται τον Ιούνιο όταν είναι προγραμματισμένο να επικυρωθεί από το Eurogroup η 14η αξιολόγηση και μία δεύτερη το φθινόπωρο ενδεχομένως δηλαδή νωρίτερα από το εξάμηνο διάστημα που τυπικά είχε ορισθεί να μεσολαβεί ανάμεσα σε κάθε αποδέσμευση στο πλαίσιο των αποφάσεων που ελήφθησαν το 2018.

Eurogroup: Συζητούν τα μέτρα για την ακρίβεια

Η ενεργειακή κρίση και ο πληθωρισμός στα τρόφιμα είναι αυτά που έχουν απασχολήσει όσο τίποτα άλλο τους Ευρωπαίους αξιωματούχους και έτσι άμεσα θα δημιουργηθεί μια κοινή ευρωπαϊκή δράση, ώστε να “αντικρούσει” τις κυρώσεις που είναι έτοιμη να εφαρμόσει η Ρωσία στα δύο κύρια αγαθά.

Έτσι, στην κορυφή της ατζέντας των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο θα είναι η αποτίμηση των συνεπειών του ουκρανικού πολέμου στις ευρωπαϊκές οικονομίες, όπου αυτό αφορά άμεσα και την Ελλάδα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments