Πολιτισμός

Βγαλμένοι κήποι από τον παράδεισό

Βγαλμένοι κήποι από τον παράδεισό

Πηγή Φωτογραφίας: glow.gr - tilestwra.com

Βγαλμένοι κήποι από τον παράδεισό με καταπράσινα περιβάλλοντα γεμάτα ολάνθιστα λουλούδια.

Η άνοιξη είναι συνώνυμη με εξορμήσεις και προορισμούς «λουσμένους» στο φως. Και φυσικά, οι γεμάτοι χρώματα προορισμοί παγκοσμίως αποτελούν μονόδρομο για όλους εσάς που αποζητάτε μερικές ημέρες ξεγνοιασιάς στη φύση, προκειμένου να απολαύσετε την ανυπέρβλητη γοητεία της και την ηρεμία που εκπέμπει. Το glow.gr κατέγραψε τους must-visit κήπους στις ομορφότερες χώρες του κόσμου και τους παρουσιάζει ενώ είμαστε σίγουροι πως θα σας μαγέψουν με την ανοιξιάτικη αύρα τους.

The Butchart Gardens, Καναδάς

Εκεί, ο χρόνος δείχνει να σταματά, τη στιγμή που η μυρωδιά από τα άνθη είναι μεθυστική κι έχει τον τρόπο να ξυπνά τα πιο όμορφα συναισθήματα. Ο κόλπος Brentwood στη Βρετανική Κολομβία, φιλοξενεί μια από τις όμορφες ανοιχτές εκτάσεις με φυτά και δέντρα, τους Κήπους Butchart. Κυριαρχούν περισσότερα από ένα εκατομμύριο φυτά και λουλούδια, γεμίζοντας το οπτικό πεδίο με χρώματα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως μέρος έχει ανακηρυχτεί Εθνικό Ιστορικό Μνημείο του Καναδά. Κάθε χρόνο, περίπου ένα εκατομμύριο επισκέπτες φτάνουν στην περιοχή για να θαυμάσουν το ξεχωριστό αυτό θέαμα, με τους κήπους να έχουν ανθίσει υπό τη φροντίδα της Jennie Butchart, η οποία έφτασε στη Δυτική Ακτή του Καναδά με το σύζυγό της, στις αρχές του 1900. Από τότε, οι κήποι βρίσκονται στη λίστα με τους ομορφότερους στον παγκόσμιο χάρτη.

Isola Bella, Ιταλία

Στο νησί Isola Bella της Ιταλίας βρίσκεται μια σειρά από τους πιο εντυπωσιακούς κήπους σε ολόκληρο τον κόσμο, οι διατηρούν την κλασική baroque αρχιτεκτονική τους μέσα από κτίρια που «κουβαλούν» τη δική τους ξεχωριστή ιστορία ανά τους αιώνες. Βρίσκονται στη μέση της λίμνης Maggiore, ενώ χάρη στο ήπιο κλίμα του Βορωμικού Κόλπου, μπορεί κανείς να εντοπίσει πολλά σπάνια κι εξωτικά λουλούδια, που «κόβουν» την ανάσα με την ιδιαίτερη ομορφιά τους. Επιπλέον, λίμνες, βρύσες, λευκά παγώνια ολοκληρώνουν το όλο συγκλονιστικό σκηνικό, το οποίο αξίζει να βρεθεί στην to-go list σας, έστω και μία μοναδική φορά στη ζωή σας.

Nong Nooch Tropical Garden, Ταϊλάνδη

Το Nong Nooch είναι ένας τροπικός κήπος που εκτείνεται σε περισσότερα από 500 στρέμματα στην παραθαλάσσια πόλη Pattaya της Ταϊλάνδης και περιέχει πάνω από 670 εγγενή είδη φυτών. Ο Pisit και ο Nongnooch Tansacha αγόρασαν για πρώτη φορά τη συγκεκριμένη γη το 1954 με την πρόθεση να μετατρέψουν τον χώρο σε μια φυτεία φρούτων, αλλά αργότερα άνοιξαν τον χώρο στο κοινό το 1980 ως τροπικό location λουλουδιών και φυτών. Εκτός από τους τέλεια περιποιημένους κήπους, οι επισκέπτες μπορούν επίσης να απολαύσουν ταϊλανδέζικες πολιτιστικές παραστάσεις, ένα μουσείο αυτοκινήτων, μια λίμνη ψαρέματος και shows ελεφάντων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments