Πολιτική

Μπακογιάννη: Ο αντιδημοκράτης Πούτιν αναθάρρησε με την επανεκλογή Όρμπαν – Μπούμερανγκ για Τουρκία.

Μπακογιάννη: Ο αντιδημοκράτης Πούτιν αναθάρρησε με την επανεκλογή Όρμπαν – Μπούμερανγκ για Τουρκία.
Μπακογιάννη: Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί, η πολύπειρη πολιτικός επέμεινε ιδιαίτερα στις αντιδημοκρατικές θέσεις του Πούτιν που τροφοδοτήθηκαν από την επανεκλογή του Όρμπαν και για το πολιτικό μπούμερανγκ της Άγκυρας.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε σήμερα το πρωί, η πολύπειρη πολιτικός επέμεινε ιδιαίτερα στις αντιδημοκρατικές θέσεις του Πούτιν που τροφοδοτήθηκαν από την επανεκλογή του Όρμπαν και για το πολιτικό μπούμερανγκ της Άγκυρας.

Συγκεκριμένα, η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας υποστήριξε ότι ο Ρώσος Πρόεδρος συνεχίζει «να πιστεύει ότι η Δημοκρατία είναι η αδυναμία των ευρωπαϊκών πολιτικών χωρών και η χθεσινή εκλογή Όρμπαν (σ.σ.: στην ηγεσία της Ουγγαρίας) του έδωσε θάρρος σε αυτήν την αντίληψη».

Στην ανάδειξη της λανθασμένης αυτής αντίληψης περί δημοκρατίας επέμεινε ακόμη περισσότερο, λέγοντας ότι, «ο Πούτιν στην αρχή πίστευε ότι η Ευρώπη είναι αδύναμη  και διχασμένη στο θέμα της Ρωσίας, αυτό δεν συνέβη και η Ευρώπη αντέδρασε ενωμένη. Αυτή την στιγμή ο Ρώσος πρόεδρος εξακολουθεί να πιστεύει ότι η Δημοκρατία είναι η αδυναμία των ευρωπαϊκών χωρών».

Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών της Χώρας επεσήμανε, εντούτοις, ότι η κοινή γνώμη στην Ευρώπη είναι ευαίσθητη και αποφασισμένη σε ζητήματα αξιών, αρχών και ιδεολογιών.

Η Ντόρα Μπακογιάννη αναφέρθηκε, επίσης, στην πολιτική που ακολουθεί, τα τελευταία χρόνια, η Τουρκία.

Ιδιαίτερα, τόνισε ότι η Τουρκία είναι δύσκολο να σταθεί ανάμεσα σε δύο βάρκες, υπονοώντας στο σημείο αυτό την δυτική – ευρωπαϊκή αναφορά και την Ρωσία του Πούτιν. Για αυτόν τον λόγο, η πολιτική της αυτή έχει μετατραπεί σε μπούμερανγκ εις βάρος της.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments