Nέα της αγοράς

Eurostat: Ένας στους δύο Ευρωπαίους ηλικίας 16-74 ετών αναζήτησε πληροφορίες για την υγεία του στο διαδίκτυο

Eurostat: Ένας στους δύο Ευρωπαίους ηλικίας 16-74 ετών αναζήτησε πληροφορίες για την υγεία του στο διαδίκτυο

Πηγή Φωτογραφίας: newmoney.gr - Neil Patel

Σε ποια χώρα καταγράφεται αύξηση 74% - Τι δείχνουν τα στοιχεία της Eurostat

Ένας στους δύο πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης (55%) ηλικίας 16-74 ετών ανέφερε ότι είχε αναζητήσει πληροφορίες για την υγεία του στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Eurostat, πρόκειται για αναζητήσεις που αφορούν τραυματισμούς, ασθένειες, διατροφή, βελτίωση της υγείας και ανάλογα θέματα

Το ποσοστό των ατόμων που αναζητούν ιατρικές πληροφορίες στο διαδίκτυο για προσωπικούς λόγους παρουσιάζει σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα κράτη μέλη της ΕΕ. Το 2021, το υψηλότερο ποσοστό καταγράφηκε στη Φινλανδία, όπου το 80% των ατόμων ηλικίας 16-74 ετών έψαξαν στο Διαδίκτυο για θέματα σχετικά με την υγεία τους τελευταίους. Ακολουθεί η Ολλανδία (77%), η Δανία (75% ) και ηΚύπρος (74%).

Αντίθετα, τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφηκαν σε Βουλγαρία (36%) και Ρουμανία (40%), ακολουθούν η Γερμανία (45%) και η Πολωνία (47%).

Στην Κύπρο η μεγαλύτερη αύξηση

Την τελευταία δεκαετία, το ποσοστό των ατόμων που αναζητούν πληροφορίες για θέματα υγείας στο διαδίκτυο έχει αυξηθεί σχεδόν σε όλα τα κράτη μέλη της ΕΕ κατά 17 ποσοστιαίες μονάδες. Το 2011 το ποσοστό αυτό διαμορφωνόταν στο 38%.

Οι υψηλότερες αυξήσεις στον αριθμό των ατόμων που αναζητούν πληροφορίες για την υγεία στο διαδίκτυο καταγράφηκαν στην Κύπρο (+46 ποσοστιαίες μονάδες), ακολουθούμενη από την Τσεχία (+33 ποσοστιαίες μονάδες), τη Μάλτα (+32 ποσοστιαίες μονάδες) και την Ισπανία (+31 ποσοστιαίες μονάδες).

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments