Πολιτική

Δημοσκόπηση Interview: Στις 9 μονάδες η διαφορά Νέας Δημοκρατίας με ΣΥΡΙΖΑ

Δημοσκόπηση Interview: Στις 9 μονάδες η διαφορά Νέας Δημοκρατίας με ΣΥΡΙΖΑ
Δημοσκόπηση Interview: Στις 9 μονάδες καταγράφεται η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πανελλαδική έρευνα της Interview

Στις 9 μονάδες καταγράφεται η διαφορά της ΝΔ με τον ΣΥΡΙΖΑ στην πανελλαδική έρευνα της Interview για λογαριασμό της politic.gr. Συγκεκριμένα, η ΝΔ εμφανίζει πτώση από το 33,5% στο 30,9%. Ο ΣΥΡΙΖΑ  από 21,5% σημειώνει μια μικρή άνοδο και φτάνει στο 21,9% ενώ το ΚΙΝΑΛ είναι στο 14,5% (από 16%). Το ΚΚΕ βλέπει τα ποσοστά του ενισχυμένα καθώς από 5,1% πήγε στο 6,5%, η Ελληνική Λύση βρίσκεται σταθερά στο 5,1% και το ΜέΡα 25 στο 3,1%.

Από τα κόμματα που σήμερα βρίσκονται εκτός βουλής ο Συν. Δημιουργία πέφτει στο 1,7%, ενώ το κόμμα του Ηλία Κασιδιάρη, Έλληνες για την Πατρίδα, βλέπει δημοσκοπική άνοδο στο 1,4%. Το ποσοστό των αναποφάσιστων σκαρφαλώνει στο 8,7%.

Για την εκλογή προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Σε ότι έχει να κάνει με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα, της εκλογής του Προέδρου του κόμματος από την κοινωνική βάση και όχι από το Συνέδριο του κόμματος, οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ στην πλειοψηφία τους (59%) συμφωνούν με τον πρόεδρό τους.

Ωστόσο, σε ευρύτερο πλαίσιο οι εσωκομματικοί συσχετισμοί, φαίνεται να μην απασχολούν την πλειοψηφία (45%) των ψηφοφόρων άλλων κομμάτων. Το 33% συμφωνεί με την πρόταση του Αλέξη Τσίπρα και το 17% την απορρίπτει.

Όσον αφορά τις εσωτερικές διεργασίες της Χαριλάου Τρικούπη, μετά την ανακοίνωση από το Νίκο Ανδρουλάκη για την αλλαγή του ονόματος του Κινήματος Αλλαγής με εσωκομματικό δημοψήφισμα, το όνομα που φαντάζει πιο ελκυστικό στους ψηφοφόρους του ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ κατά 74% είναι το ΠΑΣΟΚ – Δημοκρατική Παράταξη, ενώ μόλις το 13% επιλέγει το Κίνημα Αλλαγής.

Που καταγράφεται μεγαλύτερη ανησυχία 

Ένα εύρημα της δημοσκόπησης που έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον είναι ότι πλέον η πλειοψηφία (49%) ανησυχεί λιγότερο για τη νόσο covid-19 και μάλιστα το 64% δηλώνει πως είναι πολύ/αρκετά πιθανό να προβεί και σε τέταρτη δόση εμβολίου, αν το εισηγηθούν οι επιστήμονες.

Αντίθετα, οι εξελίξεις στο μέτωπο της ακρίβειας, με τον πληθωρισμό να εκτινάσσεται τον Μάρτιο στο 8%, οδηγεί ένα πολύ μεγάλο ποσοστό των πολιτών – το 79%  – να δηλώνει ότι η κυβέρνηση πρέπει να μειώσει τους φορολογικούς συντελεστές στους λογαριασμούς ενέργειας και του ειδικού φόρου κατανάλωσης καυσίμων. Στον αντίποδα, μόνο το 17% προτείνει επιδότηση των λογαριασμών, ως μέτρο για την αντιμετώπιση της ανόδου των τιμών.

Ανησυχητικό είναι τέλος, ότι ένα υψηλό ποσοστό της τάξης του 66% έχει περιορίσει τις αγορές βασικών προϊόντων και υπηρεσιών λόγω ανατιμήσεων. Το 85% δηλώνει ότι χρησιμοποιεί τη θέρμανση πιο φειδωλά σε σχέση με πέρσι και το 75% χρησιμοποιεί λιγότερο το αυτοκίνητό του μετά από το ράλι των ανατιμήσεων στα καύσιμα.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments