Οικονομία

Σταϊκούρας στο Φόρουμ των Δελφών: Οδεύουμε σε πιο ήπιους δημοσιονομικούς κανόνες

Σταϊκούρας στο Φόρουμ των Δελφών: Οδεύουμε σε πιο ήπιους δημοσιονομικούς κανόνες
Σταϊκούρας στο Φόρουμ των Δελφών: Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε την θέση του ότι θα πρέπει σύντομα να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή λύση για την αντιμετώπιση των αιτιών που φέρνουν τις ανατιμήσεις

Ο κ. Σταϊκούρας μιλώντας στο Φόρουμ των Δελφών αναφέρθηκε στην σύγκλιση στην Ευρωπαϊκή Ένωση για την αλλαγή των δημοσιονομικών κανόνων. Ο υπουργός Οικονομικών επανέλαβε την θέση του ότι θα πρέπει σύντομα να υπάρξει κοινή ευρωπαϊκή λύση για την αντιμετώπιση των αιτιών που φέρνουν τις ανατιμήσεις σε φυσικό αέριο και ηλεκτρικό ρεύμα. 

Για τον πληθωρισμό

Για την αύξηση του πληθωρισμού για φέτος διέψευσε φήμες που τον θέλουν να φτάνει το 8% και έδωσε μια τάξη μεγέθους για την αναθεώρηση που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών ενόψει της κατάθεσης του αναθεωρημένου προγράμματος σταθερότητας και ανάπτυξης στο τέλος του μήνα. 

Για την επενδυτική βαθμίδα

Σε ερώτηση που του έγινε σχετικά με τον χρόνο κατά τον οποίο η Ελλάδα θα ανακτήσει την επενδυτική βαθμίδα επανέλαβε ότι ο στόχος δεν έχει αλλάξει αλλά παραμένει ότι η επίτευξη αυτού του στόχου θα γίνει το 2023.

Για τους δημοσιονομικούς κανόνες

Τη θέση πως οι δημοσιονομικοί κανόνες στην Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει να αναθεωρηθούν, ώστε να ανταποκρίνονται στη νέα πραγματικότητα, όπως έχει προκύψει ύστερα από τη δημοσιονομική κρίση, την υγειονομική, την ενεργειακή και τον πόλεμο στην Ουκρανία, εξέφρασε η υπουργός Οικονομικών και Ψηφιοποίησης της Ισπανίας, Νάντια Καλβίνο, κατά τη δεύτερη ημέρα εργασιών του 7ου Οικονομικού Φόρουμ των Δελφών.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments