Πολιτική

Μαργαρίτης Σχοινάς: Η δημιουργία του ευρωπαϊκού στρατού δεν είναι πλέον τόσο μακριά

Μαργαρίτης Σχοινάς: Η δημιουργία του ευρωπαϊκού στρατού δεν είναι πλέον τόσο μακριά
Μαργαρίτης Σχοινάς: Τη βεβαιότητα ότι η ΕΕ οδεύει πολύ γρήγορα προς μια κοινή ταυτότητα άμυνας και ασφάλειας, με επόμενο βήμα τη δημιουργία δύναμης ταχείας επέμβασης 5.000 στρατιωτών, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής

Για την εξέλιξη του πολέμου στην Ουκρανία, τα ενεργειακά και άλλα ζητήματα μίλησε ο Μαργαρίτης Σχοινάς από το Φόρουμ των Δελφών. Τη βεβαιότητα ότι η ΕΕ οδεύει πολύ γρήγορα προς μια κοινή ταυτότητα άμυνας και ασφάλειας, με επόμενο βήμα τη δημιουργία δύναμης ταχείας επέμβασης 5.000 στρατιωτών, εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

«Αποφασίσαμε, για πρώτη φορά στην ευρωπαϊκή ιστορία, με πόρους του λεγόμενου “Peace Facility”, να αγοράσουμε (ως ΕΕ) οπλισμό για την Ουκρανία. Αυτά είναι πράγματα που δεν έχουν γίνει ξανά στο παρελθόν και δείχνουν ότι, χωρίς καμία αμφιβολία, οδεύουμε γρήγορα προς μια ευρωπαϊκή ταυτότητα άμυνας και ασφάλειας.

Νομίζω ότι το επόμενο βήμα θα είναι η δημιουργία δύναμης ταχείας επέμβασης 5000 ανθρώπων, στρατιωτών, που θα δρουν όπου τα στρατηγικά συμφέροντα της Ευρώπης βρίσκονται σε κίνδυνο και δεν έχω καμία αμφιβολία ότι η γενιά μου θα δει κάποια στιγμή και τον ευρωπαϊκό στρατό. Δεν είναι πια τόσο μακριά αυτό το ενδεχόμενο» υπογράμμισε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments