Ελλάδα

Καλοκαίρι ελευθερίας: Άρση μέτρων σε 2 φάσεις – Ο οδικός χάρτης

Καλοκαίρι ελευθερίας: Άρση μέτρων σε 2 φάσεις – Ο οδικός χάρτης
Μετά από δύο χρόνια στη σκιά της πανδημίας, το φετινό καλοκαίρι θα είναι απαλλαγμένο από μάσκες και περιορισμούς

Καλοκαίρι χωρίς μέτρα, περιορισμούς και μάσκες μετά από δύο χρόνια. Η επιστροφή στην κανονικότητα, θα γίνει σε δύο φάσεις αρχής γενομένης μετά το Πάσχα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Θάνος Πλεύρης.

Αυτός είναι ο οδικός χάρτης

  • Από την 1η Μαΐου έως και τις 31 Αυγούστου δεν θα χρειάζεται πλέον η επίδειξη πιστοποιητικού νόσησης ή εμβολιασμού, το γνωστό COVID pass.
  • Από την 1η Μαΐου, και για την ακρίβεια από τις 3 Μαΐου που ανοίγουν ξανά τα σχολεία, οι μαθητές θα επιστρέψουν στα θρανία χωρίς να χρειάζεται να κάνουν self test.
  • Από την 1η Μαΐου θα κάνουν ένα rapid τεστ την εβδομάδα όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί για να προσέρχονται στην εργασία τους.
  • Από την 1η Μαΐου έως τις 30 Αυγούστου επανέρχεται η λειτουργία όλων των χώρων με πληρότητα 100% και αίρεται κάθε περιορισμός.
  • Από 1η Ιουνίου καταργείται η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους
  • Έως τις 31 Μαΐου παραμένει υποχρεωτική η χρήση μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, το μέτρο θα αρθεί από την 1η Ιουνίου, με ορισμένες εξαιρέσεις που θα οριστούν σε επόμενες ΚΥΑ. Συγκεκριμένα, θεωρείται πιθανή η παραμονή της στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς και ενδεχομένως και σε δομές Υγείας.

Τέλος, από 15 Απριλίου αναστέλλεται το πρόστιμο των 100 ευρώ για τους ανεμβολίαστους άνω των 60 ετών.

Πώς θα κάνουμε Πάσχα

Όσον αφορά στις γιορτές του Πάσχα, αν και όλες οι θρησκευτικές λειτουργίες θα γίνουν παρουσία πιστών, η σύσταση είναι να κρατήσουμε τις μάσκες και στους εξωτερικούς χώρους.

Όλα τα μέτρα θα επανεξεταστούν την 1η Σεπτεμβρίου, αναλόγως με την εικόνα της πανδημίας, ενώ προς ώρας οι σκληροί δείκτες παραμένουν υψηλοί, παρά το ότι μειώνονται με αργούς ρυθμούς. Την Τετάρτη ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 65 νέους θανάτους, 345 διασωληνωμένους και 11.061 κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments