Διεθνή

Μπάιντεν – Ζελένσκι: Επικοινωνία για αμυντική και οικονομική βοήθεια στο Κίεβο

Μπάιντεν – Ζελένσκι: Επικοινωνία για αμυντική και οικονομική βοήθεια στο Κίεβο

Πηγή Φωτογραφίας: topnaija.ng

Σε συμφωνία ενίσχυσης των κυρώσεων κατά της Ρωσίας, αλλά και σε πρόσθετο πακέτο βοήθειας στο Κίεβο κατέληξαν οι Μπάιντεν Ζελένσκι στη νέα επικοινωνία τους

Νέα επικοινωνία είχαν οι πρόεδροι των ΗΠΑ και της Ουκρανίας, οι οποίοι συζήτησαν  την κατάσταση στην Ουκρανία και πώς οι ΗΠΑ μπορούν να βοηθήσουν.

Οι δύο πρόεδροι συζήτησαν για επιπλέον αμυντική και οικονομική βοήθεια προς το Κίεβο, καθώς και για τις κυρώσεις σε βάρος της Μόσχας και τα υπό διερεύνηση «εγκλήματα πολέμου» της Ρωσίας, όπως έκανε γνωστό, ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

«Συνεχίστηκε ο διάλογος με τον πρόεδρο των ΗΠΑ. Αποτιμήσαμε τα ρωσικά εγκλήματα πολέμου. Συζητήσαμε για πρόσθετο πακέτο αμυντικής και πιθανής μακροοικονομικής βοήθειας. Συμφωνήσαμε να ενισχύσουμε τις κυρώσεις», έγραψε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο Twitter.

«Εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία» – Αρνείται τις κατηγορίες το Κρεμλίνο

Από την πλευρά της, η Ρωσία αρνείται τις κατηγορίες για εγκλήματα πολέμου στην Ουκρανία. Παράλληλα, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου, Πεσκόφ, απάντησε στις δηλώσεις που έκανε νωρίτερα ο Τζο Μπάιντεν περί γενοκτονίας στην Ουκρανία. Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι διαφωνεί κατηγορηματικά με την εκτίμηση του Αμερικανού προέδρου Τζο Μπάιντεν ότι οι ενέργειες της Ρωσίας στην Ουκρανία συνιστούν «γενοκτονία».

Στο μεταξύ, διεθνείς εμπειρογνώμονες του ΟΑΣΕ βρήκαν στοιχεία για εγκλήματα πολέμου και εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας από τη Ρωσία στην Ουκρανία. Η αρχική έκθεση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία και την Ευρώπη (ΟΑΣΕ) ανέφερε αποτυχία στη λήψη των απαραίτητων προφυλάξεων, ενεργειών ανάλογων των συνθηκών και στη χρήση χώρων όπως σχολεία και νοσοκομεία. Μάλιστα, το όργανο ασφαλείας που εδρεύει στη Βιέννη κατηγόρησε τη Ρωσία ότι κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών της επιχειρήσεων στοχεύει νοσοκομεία, σχολεία, κτίρια κατοικιών και εγκαταστάσεις ύδρευσης, προκαλώντας θανάτους και τραυματισμούς αμάχων.

Στην Μπούκα βρέθηκε και ο Εισαγγελέας του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου, ο οποίος έκανε λόγο για “σκηνή εγκλήματος ” στην Ουκρανία

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments