Διεθνή

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρό πλήγμα η βύθιση του Μόσκβα – Πανηγυρικό διάγγελμα Ζελένσκι

Πόλεμος στην Ουκρανία: Σκληρό πλήγμα η βύθιση του Μόσκβα – Πανηγυρικό διάγγελμα Ζελένσκι

Πηγή Φωτογραφίας: livefistdefence.com

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μάλιστα ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι προχώρησε σε διάγγελμα ευχαριστώντας τον Ουκρανικό λαό για τις 50 μέρες αντίστασης.

Σκληρό πλήγμα αποτελεί για τη Μόσχα η βύθιση της ναυαρχίδας του στόλου Μόσκβα στη Μαύρη Θάλασσα. Μάλιστα ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι προχώρησε σε διάγγελμα ευχαριστώντας τον Ουκρανικό λαό για τις 50 μέρες αντίστασης. «Δόξα τω Θεώ, οι ένοπλες δυνάμεις της Ουκρανίας, ο λαός μας, υπερασπιστήκαμε το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας», ανέφερε ο Ουκρανός πρόεδρος σε μαγνητοσκοπημένο διάγγελμά του. «Οι 50 ημέρες της άμυνάς μας είναι επίτευγμα. Επίτευγμα εκατομμυρίων Ουκρανών», επέμεινε ο αρχηγός του κράτους. Αφηγήθηκε πως θυμάται την πρώτη ημέρα της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία: «Για να το θέσουμε ήπια, κανένας δεν ήταν πεισμένος ότι θα επιβιώναμε», συμπλήρωσε.

Πολλοί τον παρότρυναν να φύγει, συνέχισε. «Συμβούλευαν να παραδοθούμε de facto στην τυραννία», αλλά δεν γνώριζαν «τους Ουκρανούς, πόσο γενναίοι είναι» και πόση αξία δίνουν στην ελευθερία «να ζούμε όπως θέλουμε». Ευχαρίστησε ταυτόχρονα όλους όσοι υποστηρίζουν την Ουκρανία.

Τι είπε για τους ξένους ηγέτες

Παράλληλα αναφέρθηκε στο ότι έπειτα από αυτές τις 50 μέρες βλέπει αλλιώς πολλούς ξένους ηγέτες. Εξήρε τη «μεγάλη γενναιοδωρία» κάποιων, παρότι οι χώρες τους δεν είναι πλούσιες, την αποφασιστικότητα άλλων, που δεν τους έπαιρναν σοβαρά. Ταυτόχρονα στηλίτευσε τη συμπεριφορά ορισμένων ηγετών που του έδωσαν την εντύπωση, είπε, πως είναι ανίσχυροι.

Τι σημαίνει η βύθιση του Μόσκβα

Μετά την βύθιση του Moskva και την επιβεβαίωση από το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, την οποία η Μόσχα αποδίδει σε ατύχημα και όχι σε ουκρανικό πλήγμα, δυτικές υπηρεσίες πληροφοριών υποστηρίζουν πως ο ρωσικός στόλος απομακρύνεται σε απόσταση ασφαλείας από τις ακτές της Ουκρανίας.

Η απώλεια της ναυαρχίδας του ρωσικού στόλου της Μαύρης Θάλασσας αποτελεί «σκληρό πλήγμα» για τις ρωσικές δυνάμεις στην περιοχή, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος του αμερικανικού Πενταγώνου Τζον Κίρμπι.

Κίνδυνος πυρηνικής απειλής μετά τη βύθιση του Μόσκβα

Οι στρατιωτικές αποτυχίες της Μόσχας στην Ουκρανία, ειδικά μετά και τη βύθιση της ναυαρχίδας του ρωσικού ναυτικού «Moskva» στη Μαύρη Θάλασσα, επαναφέρουν την απειλή του Βλαντιμίρ Πούτιν για χρήση πυρηνικών όπλων, ως έσχατη λύση στα αδιέξοδά του, εκτιμούν οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments