Διεθνή

Πούτιν: “Οι ευρωπαϊκές ηγεσίες μόνες τους ανεβάζουν το κόστος στους πολίτες τους”

Πούτιν: “Οι ευρωπαϊκές ηγεσίες μόνες τους ανεβάζουν το κόστος στους πολίτες τους”
"Η Ευρώπη δεν έχει λογική εναλλακτική της ρωσικής ενέργειας αυτή την στιγμή και με τα δικά τους χέρια οι ευρωπαϊκές ηγεσίες ανεβάζουν το κόστος στους πολίτες τους", τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν

“Η Ευρώπη δεν έχει λογική εναλλακτική της ρωσικής ενέργειας αυτή την στιγμή και με τα δικά τους χέρια οι ευρωπαϊκές ηγεσίες ανεβάζουν το κόστος στους πολίτες τους”. Αυτήν ήταν η πρώτη φράση του Βλαντίμιρ Πούτιν, στη τηλεδιάσκεψη που είχε με τους επικεφαλής των ενεργειακών πόρων της Ρωσίας.

Μάλιστα ο Ρώσος πρόεδρος υποστήριξε ότι αναγκάζονται να χρυσοπληρώνουν την σταδιακή απεξάρτηση από την Ρωσία λόγω μη διαθεσίμων πηγών.

«Οι αποκαλούμενοι εταίροι μας από τις μη φιλικές χώρες αναγνωρίζουν ότι δεν μπορούν να κάνουν χωρίς τις ρωσικές ενεργειακές πηγές μεταξύ των οποίων για παράδειγμα το φυσικό αέριο.. Το λογικό αντικατάστατο για την Ευρώπη πολύ απλά δεν υφίσταται. Αλλά παρά όλες αυτές τις αυταπόδεικτες αλήθειες οι ευρωπαϊκές χώρες μιλούν ασταμάτητα για διακοπή των ρωσικών προμηθειών και έτσι προκαλούν επιπλέον αποσταθεροποίηση της αγοράς και με τα δικά τους χέρια εκτοξεύουν τις τιμές πρωτ’ απ’ όλα για τους δικούς τους πολίτες», υποστήριξε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

SPUTNIK MANDATORY CREDIT

Εμφανίστηκε ρεαλιστής, θεωρώντας ότι αργά ή γρήγορα τα ευρωπαϊκά κράτη θα μειώσουν κατά πολύ τις προμήθειες κι έδωσε κατευθύνσεις για την αναζήτηση νέων αγορών.

«Είναι αναγκαίο να διαφοροποιήσουμε τις εξαγωγές μας. Θα προχωρήσουμε επί τη βάσει ότι στο ορατό μέλλον οι παραδώσεις ενεργειακών πόρων προς δυσμάς θα ελαττωθούν. Ως εκ τούτου πρέπει να ενισχύσουμε την τάση των τελευταίων ετών και βήμα – βήμα να αναπροσανατολιστούμε προς τις ταχέως αναπτυσσόμενες αγορές της Ανατολής και του Νότου» τόνισε ο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας ανέφερε ότι κάποιες δυτικές εταιρίες έχουν καθυστερήσει τις πληρωμές εσχάτως και υπενθύμισε ότι το διάταγμά του για την μετατροπή των αντιτίμων από δολάρια και ευρώ σε ρούβλια έχει αναστρέψει την πορεία του εθνικού νομίσματος.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments