Διεθνή

Γαλλικές εκλογές 2022: Προεκλογικής εκστρατείας συνέχεια – Η οικολογία στην ατζέντα

Γαλλικές εκλογές 2022: Προεκλογικής εκστρατείας συνέχεια – Η οικολογία στην ατζέντα

Πηγή Φωτογραφίας: lefigaro

Μεγάλο Σάββατο σήμερα για τους Καθολικούς, ωστόσο οι δύο υποψήφιοι για τη γαλλική προεδρία συνεχίζουν την προεκλογική εκστρατεία τους, βάζοντας ψηλά στην ατζέντα οικολογικά θέματα

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι προεκλογικές εκστρατείες των δύο μονομάχων της γαλλικής προεδρίας, μόλις μία εβδομάδα πριν τον δεύτερο γύρο της μεταξύ τους αναμέτρησης.

Στο σημερινό πρόγραμμά τους, Μεγάλο Σάββατο για τους Καθολικούς, ο Εμανουέλ Μακρόν πραγματοποίησε την προεκλογική συγκέντρωση του στη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Γαλλίας, τη Μασσαλία, και η Μαρίν Λεπέν σε μία γαλλική κωμόπολη 4000 κατοίκων όπου στον πρώτο γύρο έλαβε το 37% .

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Μασσαλία ο Μακρόν αναφέρθηκε περισσότερο παρά ποτέ στα οικολογικά ζητήματα έχοντας προφανώς ως στόχο να λάβει το μεγαλύτερο δυνατό τμήμα των ψηφοφόρων, οι οποίοι στον πρώτο γύρο ψήφισαν τον υποψήφιο των οικολόγων.

Ειδικότερα ο Μακρόν αφού επισήμανε ότι η ψήφος της 24ης Απριλίου είναι «επιλογή πολιτισμού», δήλωσε ότι στοχεύει σε «μια πιο οικολογική οικονομία, ευνοϊκή για τη βιοποικιλότητα και την προστασία του κλίματος» ότι αν εκλεγεί θα ορίσει έναν «πρωθυπουργό άμεσα υπεύθυνο για τον οικολογικό σχεδιασμό» και ότι θέλει «να πάει δύο φορές πιο γρήγορα» στα οικολογικά ζητήματα.

Την ίδια στιγμή, η ακροδεξιά υποψήφιος Λεπέν είπε ότι επιθυμεί μια «εθνική οικολογία» και όχι την «τιμωρητική οικολογία» του Εμανουέλ Μακρόν και υποσχέθηκε να κυβερνήσει τη Γαλλία σαν «μητέρα».

«Αν ο κόσμος ψηφίσει, ο λαός κερδίζει», είπε ακόμη η Λεπέν ενώ σχολιάζοντας τις σημερινές διαδηλώσεις κατά της ακροδεξιάς έκανε λόγο για «βίαιη αναταραχή» και «ασέβεια προς τη δημοκρατία».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments