Πολιτισμός

Ο οίκος Valentino παρουσιάζει παραδοσιακά τις haute couture στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι

Ο οίκος Valentino παρουσιάζει παραδοσιακά τις haute couture στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι

Πηγή Φωτογραφίας: Valentino

Ο οίκος Valentino επιστρέφει στο ιστορικό atelier στη Piazza Mignanelli.

Ο ένας μετά τον άλλο οι μεγάλοι οίκοι ανακοινώνουν τις ημερομηνίες και τις τοποθεσίες διεξαγωγής των επόμενων shows του, με τους περισσότερους να επιλέγουν τις επιδείξεις εκτός έδρας. Κι ενώ όλοι ταξιδεύουν σε λιγότερο ή περισσότερο μακρινούς προορισμούς για να παρουσιάσουν τις συλλογές τους, ο οίκος Valentino επιστρέφει στην έδρα του, τη Ρώμη, για την παρουσίαση της Fall 2022 haute couture συλλογής του. Το show θα πραγματοποιηθεί στις 8 Ιουλίου ανάμεσα στην Piazza Mignanelli, όπου στεγάζεται το ιστορικό ατελιέ και τα κεντρικά του οίκου, και στα κοντινά διάσημα Ισπανικά Σκαλιά, γνωστά κι ως Σκαλινάτα.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Valentino (@maisonvalentino)

Η ταυτότητα του οίκου

Όπως μεταδίδει το ρεπορτάζ του WWD, o Pierpaolo Piccioli δήλωσε για την απόφαση να παρουσιάσει τη συλλογή στη Ρώμη: “Είναι το μέρος από το οποίο ξεκινούν τα πάντα, η ζωή, οι άνθρωποι, οι ιστορίες μας και η ταυτότητά μας βρίσκονται εδώ. Ανήκουμε σ’ αυτό το μέρος τόσο όσο κι αυτό το μέρος ανήκει στον κόσμο και στον Valentino”.

Ο οίκος παρουσιάζει παραδοσιακά τις haute couture και τις RTW συλλογές του στην Εβδομάδα Μόδας στο Παρίσι. Ωστόσο, η πανδημία και η καραντίνα έφεραν πολλές ανατροπές στις διοργανώσεις και ο Valentino, όπως και πολλοί άλλοι οίκοι, βρέθηκαν να παρουσιάζουν συλλογές σε τοπικό επίπεδο και ψηφιακά. Τον Ιούλιο του 202ο, στη διάρκεια του πρώτου lockdown στην Ιταλία, o Piccioli παρουσίασε την Fall 20220 συλλογή “Of Grace and LIght”, από τα στούντιο της Cinecittà έξω από τη Ρώμη, ενώ η ιταλική πρωτεύουσα έγινε το μέρος που φιλοξένησε την haute couture συλλογή της σεζόν Fall 2021 “Code Temporal”.

Το εντυπωσιακό show παρουσιάστηκε τότε στο Palazzo Colonna, ένα κτίσματα του 14ου αιώνα. Την Ιταλία είχε επιλέξει ο οίκος και για την παρουσίαση της couture συλλογής “Valentino Des Ateliers”, τον περασμένο Ιούλιο, και συγκεκριμένα την τοποθεσία Gaggiandre του συμπλέγματος της Arsenale που φιλοξενεί τη Μπιενάλε της Βενετίας, στη Βενετία.

Η Piazza Mignanelli ήταν επίσης η τοποθεσία του show της Fall 2015 couture συλλογής, που παρουσιάστηκε τον Ιούλιο του 2015, όταν καλλιτεχνικοί διευθυντές του οίκου ήταν από κοινού ο Pierpaolo Piccioli και η Maria Grazia Chiuri (πλέον, artistic director του οίκου Dior).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments