Διεθνή

Νεχάμερ: Ο Πούτιν ζει στον δικό του κόσμο και νομίζει ότι κερδίζει τον πόλεμο

Νεχάμερ: Ο Πούτιν ζει στον δικό του κόσμο και νομίζει ότι κερδίζει τον πόλεμο

Πηγή Φωτογραφίας: cnn

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν «είναι στη δική του λογική πολέμου» αναφορικά με την Ουκρανία και θεωρεί ότι «κερδίζει τον πόλεμο» δήλωσε ο καγκελάριος της Αυστρίας

Ο Αυστριακός καγκελάριος, ο οποίος ήταν ο πρώτος Ευρωπαίος ηγέτης που επισκέφθηκε τη Μόσχα και συναντήθηκε με τον Βλαντιμίρ Πούτιν, σε συνέντευξη του στην εκπομπή “Meet the Press” του NBC – είπε ότι κατά τη γνώμη του ο Πούτιν θεωρεί ότι κερδίζει τον πόλεμο κι ότι ζει στον δικό του κόσμο.

«Πιστεύω ότι είναι τώρα στη δική του λογική πολέμου. Νομίζει ότι ο πόλεμος είναι απαραίτητος για τις εγγυήσεις ασφαλείας για τη Ρωσία. Δεν εμπιστεύεται τη διεθνή κοινότητα. Κατηγορεί τους Ουκρανούς για γενοκτονίες στο Ντονμπάς. Οπότε, ενώ είναι στον δικό του κόσμο τώρα, πιστεύω ότι ξέρει τι συμβαίνει στην Ουκρανία. Αλλά, πιστεύει ότι κερδίζει τον πόλεμο», δήλωσε ο Αυστριακός καγκελάριος.

Πριν την άφιξή του στη Μόσχα ο Νεχάμερ είχε επισκεφθεί την Μπούκα, κοντά στο Κίεβο, όπου οι εικόνες φρίκης από τις καταγγελλόμενες ωμότητες των ρωσικών δυνάμεων εις βάρος αμάχων προκάλεσαν διεθνή κατακραυγή. «Πρέπει να τον κοιτάξουμε στα μάτια και να τον αντιμετωπίσουμε επικαλούμενοι αυτά που βλέπουμε στην Ουκρανία», είπε.

Ο ίδιος τόνισε ότι μίλησε σκληρά στον Πούτιν για όσα αντίκρισε ιδίοις όμμασι στη Μπούκα και ότι «δεν ήταν φιλική η συζήτηση». Ερωτηθείς αναφορικά με την αντίδραση του Ρώσου προέδρου, όταν του είπε ότι πρέπει να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη όσοι ευθύνονται για εγκλήματα πολέμου, ο Νεχάμερ απάντησε ότι ο Πούτιν του είπε ότι «θα συνεργαστεί από τη μία πλευρά με τη διεθνή έρευνα και από την άλλη ότι δεν εμπιστεύεται το δυτικό κόσμο. Κι αυτό, λοιπόν, θα είναι το πρόβλημα στο μέλλον».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments