Πολιτική

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Προκλήθηκε ένταση για τις καταστατικές αλλαγές

Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Προκλήθηκε ένταση για τις καταστατικές αλλαγές
Συνέδριο ΣΥΡΙΖΑ: Η ένταση προκλήθηκε όταν τέθηκε ζήτημα από σύνεδρους για ορισμένες καταστατικές αλλαγές, κυρίως αυτή που αφορά τον τρόπο εγγραφής νέων μελών στο κόμμα.

Ένταση δημιουργήθηκε το απόγευμα της Κυριακής στο 3ο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ– Προοδευτική Συμμαχία . Η ένταση προκλήθηκε όταν τέθηκε ζήτημα από σύνεδρους για ορισμένες καταστατικές αλλαγές, κυρίως αυτή που αφορά τον τρόπο εγγραφής νέων μελών στο κόμμα. Η «Ομπρέλα» κατάθεσε τροπολογία με την οποία ένα υποψήφιο μέλος θα πρέπει να περάσει τουλάχιστον μια φορά από την Οργάνωση Μελών πριν εγγραφεί. Υπήρξαν έντονοι διάλογοι κι ανάμεσα στον Αλέξη Τσίπρα και τους Ευκλείδη Τσακαλώτο και Πάνο Σκουρλέτη.

Τα πνεύματα προσπάθησε να ηρεμήσει ο γραμματέας του κόμματος Δημήτρης Τζανακόπουλος ο οποίος πρότεινε να γίνει ψηφοφορία ώστε και αυτό το επίμαχο όπως αποδείχτηκε για την μειοψηφία θέμα να περάσει από κάλπες στις 15 Μαϊου οπότε και θα γίνουν οι εκλογές για ανάδειξη προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής. Η ψηφοφορία έγινε δια ανατάσεως των καρτών και η πρόταση του γραμματέα πέρασε.

Τσίπρας: Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές

Μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα κερδίσει τις επόμενες εκλογές σημείωσε ο Αλέξης Τσίπρας από το συνέδριο του κόμματος. Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε στο μήνυμα του Συνεδρίου λέγοντας: «Το Συνέδριό μας έστειλε ήδη ένα ισχυρό μήνυμα από άκρη σε άκρη σε όλη την Ελλάδα: Υπάρχει εναλλακτική στον κατήφορο. Υπάρχει σχέδιο για να ανασάνει η κοινωνία. Υπάρχει ελπίδα για να στηριχτεί η χώρα. Το μήνυμα είναι: Ξέρουμε, θέλουμε και μπορούμε. Να αναλάβουμε την ευθύνη της πολιτικής αλλαγής, της προοδευτικής διακυβέρνησης. Το μήνυμα είναι: Αλλάζουμε για να αλλάξουμε τη χώρα».

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments