Διεθνή

Εκλογές στη Γαλλία: Κρίσιμο ντιμπέιτ την Τετάρτη – Η στρατηγική των δύο υποψηφίων

Εκλογές στη Γαλλία: Κρίσιμο ντιμπέιτ την Τετάρτη – Η στρατηγική των δύο υποψηφίων

Πηγή Φωτογραφίας: Reuters/asia.nikkei

Εκλογές στη Γαλλία: Πολλά θα κριθούν από την τηλεοπτική μονομαχία των δύο υποψηφίων την ερχόμενη Τετάρτη την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 15 εκατομμύρια Γάλλοι

Στην τελική ευθεία για την κρίσιμη εκλογική μάχη για τις προεδρικές εκλογές στη Γαλλία έχουν μπει οι δύο υποψήφιοι για το “θώκο”, Εμανουέλ Μακρόν και Μαρί Λεπέν. Πολλά θα κριθούν από την τηλεοπτική μονομαχία των δύο υποψηφίων την ερχόμενη Τετάρτη την οποία αναμένεται να παρακολουθήσουν περισσότεροι από 15 εκατομμύρια Γάλλοι, που την παρακολούθησαν το 2017. Και θα την παρακολουθήσουν περισσότεροι διότι το 2017 η επικράτηση Μακρόν έναντι της Λεπέν ήταν προεξοφλημένη, ενώ τώρα απλώς πιθανολογείται.

Η μόνη περίπτωση να μην επικρατήσει ο Μακρόν είναι οι ψηφοφόροι του αριστερού υποψηφίου Μελανσόν στον πρώτο γύρο, να προτιμήσουν στον δεύτερο γύρο, σε πολύ μεγάλο βαθμό, την αποχή και ταυτόχρονα πολλοί από εκείνους που δεν θέλησαν να ψηφίσουν στον πρώτο γύρο να ψηφίσουν στον δεύτερο μαζικά Λεπέν. 

Η αναμέτρηση Μακρόν-Λεπέν είναι ανοιχτή – Ίσως έχουμε εκπλήξεις

Ο Δημοσθένης Δαββέτας, Καθηγητής Φιλοσοφίας της Τέχνης μίλησε στο pagenews.gr και τον Λάμπρο Καλαρρύτη σχετικά με το δεύτερο γύρο των γαλλλικών εκλογών. Συγκεκριμένα ανέφερε: “Δεν έχει κλείσει τίποτα, μόνο να πω ότι μίλησε στους δημοσιογράφους ανοιχτά η Λεπέν, έκανε μια αρχηγική εμφάνιση, με μια άνεση απάντησε σε όλα τα ερωτήματα χωρίς κόμπλεξ, χωρίς τον παραμικρό ενδοιασμό απέφυγε της παγίδες περί ακροδεξιάς και όλα αυτά τα οποία προσπάθησαν κάποιοι να της βάλουν, μίλησε με ένα τρόπο πολύ άνετο λες και ήτανε η ίδια πρόεδρος. Ήταν εντυπωσιακή η σημερινή της συζήτηση με τους δημοσιογράφους ανοιχτή σε όλες τις ερωτήσεις. Από την άλλη ο Μακρόν βρίσκεται 15 ώρες το 24ωρο στους δρόμους και τρέχει από γειτονιά σε γειτονιά και κυρίως σε περιοχές που είναι περισσότερο Μελανσόν και λιγότερο Λεπέν για να μπορέσει να βρει τη στήριξη που θέλει από αυτούς είτε τους αναποφάσιστους είτε αυτούς που ψήφισαν Μελανσόν κυρίως άρα δεν είναι Λεπέν από αυτή τη μεριά” σημείωσε ο κ. Δαββέτας.

Για αυταρχισμό κατηγορεί ο Μακρόν τη Λεπέν

Ο Μακρόν δεν παρέλειψε πάντως να καταλογίσει στην Λεπέν αυταρχισμό και εξτρεμισμό. «Αυτές οι επικρίσεις με κάνουν να χαμογελώ επειδή ουδέποτε είχαμε ένα πρόεδρο που να έδειξε περισσότερα σημάδια εξτρεμισμού από τον Εμανουέλ Μακρόν», απάντησε η Λεπέν επικαλούμενη τη δράση της αστυνομίας εναντίον πολιτικών διαδηλώσεων, όπως η κινητοποίηση των κίτρινων γιλέκων.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments