Οδηγός

Πληρωμές Μεγάλη Εβδομάδα: Δώρο Πάσχα, συντάξεις, έκτακτο επίδομα – Ανοίγει η πλατφόρμα για τα καύσιμα

Πληρωμές Μεγάλη Εβδομάδα: Δώρο Πάσχα, συντάξεις, έκτακτο επίδομα – Ανοίγει η πλατφόρμα για τα καύσιμα
Πληρωμές Μεγάλη Εβδομάδα: Όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών θα ανοίξει αυτή την εβδομάδα η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης. 

Μπαράζ νέων πληρωμών ξεκίνησε από σήμερα για χιλιάδες δικαιούχους επιδομάτων ενώ ξεχωρίζουν από τις πληρωμές το έκτακτο επίδομα, η αυξημένη δόση στο ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα και το επίδομα παιδιού. Παράλληλα στα ATM θα πάνε και οι συνταξιούχοι για την πληρωμή κύριων και επικουρικών συντάξεων. Όπως γνωστοποίησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών θα ανοίξει αυτή την εβδομάδα η πλατφόρμα για το επίδομα βενζίνης.

Αυτό το μήνα, θα καταβληθούν ποσά άνω του ενός δισ. ευρώ για αυξημένη επιδότηση ρεύματος φυσικού αερίου και άλλες παρεμβάσεις.

Οι πληρωμές της Μεγάλης Εβδομάδας

  • Τη Μεγάλη Τετάρτη καταβάλλεται η έκτακτη οικονομική ενίσχυση των 200 ευρώ σε 677.000 συνταξιούχους, 167.000 δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος και 35.000 ανασφάλιστους υπερήλικες.
  • Επίσης καταβάλλεται διπλή δόση Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος σε περίπου 240.000 δικαιούχους.
  • Εφάπαξ ενίσχυση 1,5 μηνιαίας δόσης σε 625.000 οικογένειες που λαμβάνουν επίδομα παιδιού
  • Οι ανωτέρω παρεμβάσεις έχουν κόστος περί τα 324 εκατ. ευρώ και αφορούν 1,7 εκατ. δικαιούχους.

Από τον ΟΑΕΔ θα γίνουν οι εξής πληρωμές:

  • 9 εκατ. ευρώ σε 23.0000 δικαιούχους για καταβολή επιδομάτων ανεργίας και λοιπών επιδομάτων.
  • 27 εκατ. ευρώ σε 16.000 δικαιούχους για επιδοτούμενα προγράμματα απασχόλησης
  • 700.000 ευρώ σε χίλιες μητέρες για επιδοτούμενη άδεια μητρότητας
  • 500.000 ευρώ σε χιλίους δικαιούχους σε προγράμματα κοινωφελούς απασχόλησης.

Οι ημερομηνίες πληρωμής κύριων και επικουρικών συντάξεων

1. Από τον e-ΕΦΚΑ, την περίοδο 18-22 Απριλίου, θα γίνουν οι ακόλουθες προγραμματισμένες καταβολές, στο πλαίσιο των τακτικών πληρωμών του φορέα:

  •  Τη Μεγάλη Τρίτη 19 Απριλίου θα καταβληθούν 552,5 εκατ. ευρώ για κύριες και επικουρικές συντάξεις Μαΐου σε 974.228 δικαιούχους. Πρόκειται για τους συνταξιούχους που προέρχονται από τους τέως φορείς ΟΑΕΕ, ΟΓΑ και ΕΤΑΑ, καθώς και αυτούς των τ. ΝΑΤ, τ. ΕΤΑΤ, τ. ΕΤΑΠ-ΜΜΕ και της ΔΕΗ.
  • Τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου θα καταβληθούν 741,5 εκατ. ευρώ για τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις Μαΐου σε 1.476.228 δικαιούχους που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο. Πρόκειται για τους συνταξιούχους, ο ΑΜΚΑ των οποίων λήγει σε 1, 3, 5, 7 και 9.
  • Τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου θα καταβληθούν επίσης 11 εκατ. ευρώ σε 28.000 δικαιούχους για προκαταβολές συντάξεων Μαΐου στη βάση του Ν. 4778/2021.
  • Τη Μεγάλη Πέμπτη 21 Απριλίου θα καταβληθούν 742 εκατ. ευρώ για τις κύριες και επικουρικές συντάξεις Μαΐου σε 1.477.955 δικαιούχους που προέρχονται από το τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τις τράπεζες, τον ΟΤΕ και το Δημόσιο (για τους συνταξιούχους, των οποίων ο ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6 και 8).
  • Επίσης, κατά την επόμενη εβδομάδα, θα καταβληθούν 15,1 εκατ. ευρώ σε 700 δικαιούχους σε συνέχεια έκδοσης αποφάσεων για εφάπαξ.
  • Τέλος, 13,9 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε 56.571 ασφαλισμένους για παροχές σε χρήμα (επιδόματα μητρότητας, κυοφορίας, ασθενείας, ατυχήματος, έξοδα κηδείας).

Πληρωμές και για το αδειοδωρόσημο ΕΦΚΑ

Τη Μεγάλη Τετάρτη 20 Απριλίου 2022 θα καταβληθεί σε 65.775 εργατοτεχνίτες οικοδόμους ποσό ύψους 22.633.579,45 ευρώ που αφορά στο Αδειοδωρόσημο Πάσχα 2022. Η καταβολή θα πραγματοποιηθεί αποκλειστικά μέσω τραπεζών, με πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού του ασφαλισμένου.

Δώρο Πάσχα

Το Δώρο Πάσχα καταβάλλεται τη Μεγάλη Τετάρτη, που φέτος είναι στις 20 Απριλίου, ωστόσο, ο εργοδότης μπορεί να το καταβάλει και νωρίτερα από την παραπάνω ημερομηνία. Το Δώρο Πάσχα σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπεται να καταβληθεί σε είδος, αλλά μόνο σε χρήματα.

Για τον υπολογισμό του ποσού του δώρου Πάσχα λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το δώρο αρχίζει από την 1 Ιανουαρίου μέχρι 30 Απριλίου κάθε έτους. Συνεπώς, αν η σχέση εργασίας διήρκεσε ολόκληρο το χρονικό διάστημα ο εργαζόμενος δικαιούται να λάβει μισό μηνιαίο μισθό αν αμείβεται με μισθό και 15 ημερομίσθια αν αμείβεται με ημερομίσθιο.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments