Διεθνή

“Ανακρίνεται” Βουλής των Κοινοτήτων ο Τζόνσον

“Ανακρίνεται” Βουλής των Κοινοτήτων ο Τζόνσον
Ο Μπόρις Τζόνσον θα δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων, στο πλαίσιο του σκανδάλου των πάρτι που οργανώθηκαν στις υψηλές σφαίρες της βρετανικής ηγεσίας κατά την περίοδο της πανδημίας

Ο Μπόρις Τζόνσον θα δώσει εξηγήσεις ενώπιον της Βουλής των Κοινοτήτων, στο πλαίσιο του σκανδάλου των πάρτι που οργανώθηκαν στις υψηλές σφαίρες της βρετανικής ηγεσίας κατά την περίοδο της πανδημίας, όταν ο υπόλοιπος βρετανικός πληθυσμός ήταν υποχρεωμένος να εφαρμόζει πολύ σκληρά μέτρα περιορισμού των κοινωνικών επαφών.

Μάλιστα να θυμίσουμε πως είχε επιβληθεί πρόστιμο ύψους 50 λιρών για παραβίαση των κανόνων του lockdown στη Μεγάλη Βρετανία.

Ο Τζόνσον είναι ο πρώτος εν ενεργεία πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου που τιμωρείται για παραβίαση του νόμου, ενώ συνεχίζεται η έρευνα του σκανδάλου «partygate» και η επιβολή νέων προστίμων δεν πρέπει να αποκλεισθεί. Παράλληλα, ο Βρετανός πρωθυπουργός θα έχει να αντιμετωπίσει την λαϊκή ετυμηγορία στις τοπικές εκλογές της 5ης Μαΐου.

Ο Μπόρις Τζόνσον ζήτησε συγγνώμη και απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραιτηθεί μετά την ανακοίνωση της επιβολής του προστίμου για το πάρτι των 56ων γενεθλίων του. Μαζί του πλήρωσαν πρόστιμο και η σύζυγός του Κάρι, και ο υπουργός Οικονομικών Ρίσι Σουνάκ.

Τα κόμματα της αντιπολίτευσης κάλεσαν τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί, κατηγορώντας τον για παραπλάνηση του κοινοβουλίου όταν τον περασμένο χρόνο είπε στους βουλευτές ότι όλοι οι κανόνες τηρήθηκαν στην Ντάουνινγκ Στριτ κατά την διάρκεια της πανδημίας.

Την περασμένη εβδομάδα δήλωσε ότι δεν του είχε περάσει από το μυαλό ότι παραβίασε τον νόμο και αποδέχθηκε «ταπεινά» την επιβολή του προστίμου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments