Διεθνή

Μόσχα: Κανένα ρώσικο προξενείο στα κατεχόμενα

Μόσχα: Κανένα ρώσικο προξενείο στα κατεχόμενα

Πηγή Φωτογραφίας: mykosmos

"Δεν τίθεται θέμα οποιασδήποτε ενέργειας ή επαφής εκ μέρους της με το ψευδοκράτος για δημιουργία ρωσικού προξενείου στα κατεχόμενα", ανέφερε η ρωσική Ομοσπονδία

“Δεν τίθεται θέμα οποιασδήποτε ενέργειας ή επαφής εκ μέρους της με το ψευδοκράτος για δημιουργία ρωσικού προξενείου στα κατεχόμενα”, ανέφερε η ρωσική Ομοσπονδία, σε ανακοίνωσε που εξέδωσε από την πρεσβεία της στην Κύπρο, με την Πολιτεία της Μεγαλονήσου να εκφράζει την απόλυτη ικανοποίηση της για αυτό το θέμα.

Μάλιστα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Μάριος Πελεκάνος, επεσήμανε πως “ικανοποιεί το γεγονός ότι και ο Ρώσος πρέσβης Στανισλάβ Οσάτσι, με δηλώσεις του, αλλά και η ίδια η ρωσική πρεσβεία, με την επίσημη ανακοίνωσή της, ουσιαστικά επιβεβαιώνουν τη θέση αρχής της Ρωσικής Ομοσπονδίας όσον αφορά το πλαίσιο λύσης του Κυπριακού.

Σημειώνεται επίσης ότι δεν τίθεται κανένα θέμα να προβούν σε οποιανδήποτε ενέργεια ή σε οποιεσδήποτε επαφές με το παράνομο καθεστώς, ενώ ξεκαθαρίζουν πως δεν υπάρχει καμία πρόθεση να αναγνωρίσουν οποιεσδήποτε άλλες αρχές πέραν της Κυπριακής Δημοκρατίας”.

Η Ουκρανία φαίνεται να υπόσχεται αναγνώριση του ψευδοκράτους με αντάλλαγμα  τη βοήθεια της Τουρκίας στην Κριμαία | HuffPost Greece Ειδησεις

«Υπάρχει ένας αριθμός Ρώσων υπηκόων οι οποίοι διαμένουν στα κατεχόμενα. Όπως σημειώνουν και στην ανακοίνωσή τους – ένα θέμα που είχε εγερθεί και στο παρελθόν – εξετάζουν διάφορους τρόπους μέσω των οποίων θα μπορούσαν να εξυπηρετούν τους Ρώσους υπηκόους που διαμένουν στα κατεχόμενα», ανέφερε ο Εκπρόσωπος.

Ο κ. Πελεκάνος σημείωσε πως η Ρωσική Ομοσπονδία, και με τις δηλώσεις του Πρέσβη της και με την ανακοίνωση της πρεσβείας, ακόμα πιο έντονα, «ξεκαθαρίζει ότι δεν είναι διατεθειμένη να προβεί σε οποιανδήποτε ενέργεια, είτε να έρθει σε οποιανδήποτε επίσημη επαφή με τις λεγόμενες αρχές του ψευδοκράτους για δημιουργία ρωσικού προξενείου στα κατεχόμενα».

Ερωτηθείς για την αναφορά στην ανακοίνωση της ρωσικής πρεσβείας σε «προξενικές αντιπροσωπείες αριθμού δυτικών χωρών, περιλαμβανομένων αρκετών μελών της ΕΕ», που λειτουργούν στα κατεχόμενα, ο κ. Πελεκάνος είπε πως «είναι γεγονός ότι εδώ και χρόνια υπάρχουν κάποια κράτη, όπως είναι για παράδειγμα το Ηνωμένο Βασίλειο, οι Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής και η Αυστραλία, που διατηρούν σημεία εξυπηρέτησης πολιτών, δεν έχουν όμως καμία θεσμική σχέση με το παράνομο καθεστώς».

Υπογράμμισε πως δεν πρόκειται για επίσημα προξενεία και πως αυτά τα σημεία εξυπηρέτησης πολιτών δεν έχουν οποιανδήποτε επίσημη θεσμική μορφή ή θεσμική σχέση με το ψευδοκράτος.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments