Διεθνή

Πούτιν: Οι οικονομικές κυρώσεις «αυτογκόλ» της Δύσης

Πούτιν: Οι οικονομικές κυρώσεις «αυτογκόλ» της Δύσης

Πηγή Φωτογραφίας: crypto-news-flash/globeecho/ Αρχείου

Σε «σταθεροποίηση» οικονομία και πληθωρισμός σύμφωνα με τον Ρώσο πρόεδρο - Οι κυρώσεις "επιδείνωσαν" την οικονομία της Δύσης, είπε σε Ρώσους ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε τη Δευτέρα ότι οι δυτικές χώρες σημείωσαν αυτογκόλ επιβάλλοντας κυρώσεις κατά της Ρωσίας για την Ουκρανία, κάτι που, όπως είπε, οδήγησε σε «επιδείνωση της οικονομίας στη Δύση». Μιλώντας για την κατάσταση της εσωτερικής οικονομίας της Ρωσίας , ο Πούτιν είπε ότι ο πληθωρισμός σταθεροποιείται και ότι η λιανική ζήτηση στη χώρα έχει ομαλοποιηθεί. Οι δυτικές χώρες έχουν επιβάλει κυρώσεις χωρίς προηγούμενο στο εταιρικό και χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ρωσίας από τότε που έστειλε στρατεύματα στην Ουκρανία στις 24 Φεβρουαρίου σε αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Η Ρωσία θα πρέπει να χρησιμοποιήσει τον προϋπολογισμό της για να στηρίξει την οικονομία και τη ρευστότητα σε συνθήκες συρρίκνωσης της δανειοδοτικής δραστηριότητας, παρόλο που οι μειώσεις των επιτοκίων της κεντρικής τράπεζας θα κάνουν τον δανεισμό φθηνότερο, δήλωσε ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν τη Δευτέρα. Μιλώντας σε ανώτατους κυβερνητικούς αξιωματούχους μέσω σύνδεσης βίντεο, είπε ότι η Ρωσία πρέπει να επιταχύνει τη διαδικασία χρήσης εθνικών νομισμάτων στο εξωτερικό εμπόριο υπό τις νέες συνθήκες.

Τι δήλωσε η επικεφαλής της Ρωσικής Κεντρικής Τράπεζας

Η επικεφαλής της κεντρικής τράπεζας της χώρας Ελβίρα Ναμπιούλινα, ανέφερε ότι η ρωσική οικονομία δεν μπορεί να επιβιώσει επ’ αόριστον με τα χρηματοοικονομικά της αποθέματα και θα πρέπει να μετασχηματισθεί με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορεί να διαχειριστεί τον αντίκτυπο των διεθνών κυρώσεων. Η ίδια σημείωσε πως θα χρειαστεί έως το 2024 για να επανέλθει ο πληθωρισμός στον στόχο του 4%. «Η περίοδος κατά την οποία η οικονομία μπορεί να ζήσει με αποθέματα είναι ορισμένη. Και ήδη το δεύτερο και τρίτο τρίμηνο μπαίνουμε σε μια περίοδο διαρθρωτικής μεταρρύθμισης και αναζήτησης νέων επιχειρηματικών μοντέλων», δήλωσε.

Απέλαση Βούλγαρων από τη Μόσχα

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών δήλωσε τη Δευτέρα ότι κήρυξε ορισμένους υπαλλήλους της βουλγαρικής πρεσβείας στη Μόσχα “personae non grata” ως αντίποινα για την απόφαση της Σόφιας να απελάσει 10 Ρώσους διπλωμάτες τον Μάρτιο. Η κίνηση ανακοινώθηκε σε μια σύντομη δήλωση που δεν ανέφερε πόσοι Βούλγαροι κλήθηκαν να φύγουν.

Διεθνής βοήθεια στην Ουκρανία

Η Ουκρανία θα λάβει συνολικά 500 εκατομμύρια δολάρια σε βοήθεια από τους συμμάχους Καναδά και Ιαπωνία τις επόμενες ημέρες, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Ντένις Σμίγκαλ. Η βοήθεια, η οποία αποτελείται από 400 εκατομμύρια δολάρια από τον Καναδά και 100 εκατομμύρια δολάρια από την Ιαπωνία, θα διατεθεί για τη μείωση του δημοσιονομικού ελλείμματος της Ουκρανίας.

Ο Σμίγκαλ είπε την Κυριακή ότι το έλλειμμα θα μπορούσε σύντομα να φτάσει τα 5 δισεκατομμύρια δολάρια λόγω στρατιωτικών δαπανών σε συνέντευξή του στο ABC News. Κάλεσε επίσης τη Δύση να παράσχει οικονομική βοήθεια καθώς «χρειάζεται περισσότερο από ποτέ».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments