Πολιτική

Τζανακόπουλος: Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής

Τζανακόπουλος: Το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ στέλνει ισχυρό μήνυμα πολιτικής αλλαγής
Τζανακόπουλος: Για την ακρίβεια, σημείωσε ότι «το ζήτημα παίρνει πλέον διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης, αντίστοιχης με αυτήν της περιόδου 2010-2014».

Για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και την επόμενη ημέρα μίλησε ο γραμματέας του κόμματος κ. Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Το 3ο συνέδριό μας, το πιο μαζικό συνέδριο στην ιστορία του ΣΥΡΙΖΑ, έστειλε ένα ισχυρό πολιτικό μήνυμα στην κοινωνία, αλλά και στην κυβέρνηση, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία είναι εδώ, είναι έτοιμος, έχει βασικό στόχο να φέρει την πολιτική αλλαγή και μια εναλλακτική λύση απέναντι στην καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη», τόνισε ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία.

Σχολιάζοντας τις επανειλημμένες δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη αυτές τις μέρες για το συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, υπογράμμισε: «ο κ. Μητσοτάκης ακριβώς επειδή έλαβε το μήνυμα, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι βρίσκεται σε πολιτικό πανικό, προχώρησε σε αυτές τις απρέπειες οι οποίες προφανώς δεν μας αγγίζουν». «Η κυβέρνηση βρίσκεται σε αποδρομή, εδώ και καιρό έχει μπει σε έναν αναντίστρεπτο κύκλο φθοράς, ενώ και τα δημοσκοπικά δεδομένα γίνονται ολοένα χειρότερα για τη ΝΔ», επισήμανε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Για την ακρίβεια

Για την ακρίβεια, σημείωσε ότι «το ζήτημα παίρνει πλέον διαστάσεις ανθρωπιστικής κρίσης, αντίστοιχης με αυτήν της περιόδου 2010-2014». «Τα καρτέλ συνεχίζουν να δρουν ανενόχλητα και η κυβέρνηση συνεχίζει να αρνείται τη φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας, προκειμένου αυτά να επιστραφούν στους καταναλωτές», σημείωσε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος.

Για τον κατώτατο μισθό

Όσον αφορά τον κατώτατο μισθό, έκανε λόγο «για καθήλωση των μισθών από τότε που ο κ. Μητσοτάκης ήρθε στην εξουσία». «Η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα της ευρωζώνης που ο κατώτατος μισθός το 2022 είναι χαμηλότερος από αυτόν του 2010», ανέφερε και επανέλαβε την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία για «άμεση αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ, κάτι που θα αντιμετωπίσει ουσιαστικά και την ακρίβεια».

«Οι 5+1 προτάσεις του Αλέξη Τσίπρα, όπως εκφράστηκαν στο συνέδριο,θέτουν ένα καθαρό, ένα πολύ συγκροτημένο προγραμματικό πολιτικό σχέδιο για την αντιστροφή αυτής της τάσης φτωχοποίησης της ελληνικής κοινωνίας», τόνισε ο Δημήτρης Τζανακόπουλος. «Πρώτο μέλημα του ΣΥΡΙΖΑ, πέρα από την αύξηση του κατώτατου μισθού, είναι η επαναρύθμιση της αγοράς εργασίας, η οποία έχει διαλυθεί εξαιτίας των αλλεπάλληλων νομοθετικών παρεμβάσεων της κυβέρνησης και της διάλυσης του ΣΕΠΕ», επισήμανε και πρόσθεσε: «δεύτερο ζήτημα είναι η λήψη άμεσων μέτρων για την ακρίβεια, με σπάσιμο των καρτέλ στην ενέργεια, με αναστολή του χρηματιστηρίου ενέργειας, φορολόγηση των υπερκερδών των εταιρειών ενέργειας». «Τρίτο ζήτημα», συνέχισε, «είναι η ουσιαστική αντιμετώπιση της πανδημίας που συνεχίζει να θερίζει, παρά το ότι έχει εξαφανιστεί από τις ειδήσεις, με πραγματική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας, με ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους». «Χρειάζεται ακόμα η ρύθμιση των χρεών των μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων», επισήμανε και υπογράμμισε:«από εκεί και πέρα, είναι ανάγκη να γίνουν μεσοπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες ριζοσπαστικές αλλαγές για ένα νέο παραγωγικό μοντέλο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments