Πολιτισμός

3 εκθέσεις που πρέπει να δείτε στη Βενετία κατά τη διάρκεια της Μπιενάλε

3 εκθέσεις που πρέπει να δείτε στη Βενετία κατά τη διάρκεια της Μπιενάλε

Πηγή Φωτογραφίας: Aqua Regia - Tumblr - Arthive - Frieze- TL Magazine

Οι περισσότεροι που ταξιδευούν στη Βενετία αυτή την εβδομάδα έχουν πάει κυρίως για να δουν τη Μπιενάλε,

Οι περισσότεροι που ταξιδευούν στη Βενετία αυτή την εβδομάδα έχουν πάει κυρίως για να δουν τη Μπιενάλε, το μεγαλύτερο φεστιβάλ τέχνης στον κόσμο. Φέτος, υπάρχουν περισσότεροι από 200 καλλιτέχνες στη σειρά για να συμμετάσχουν μόνο στην κύρια έκθεση που επιμελήθηκε η Cecilia Alemani, καθώς και δεκάδες εθνικά περίπτερα που θα την συνοδευούν. Αλλά δεν είναι η μοναδική έκθεση στη Βενετία κατά τη διάρκεια της Μπιενάλε.

Σε όλη την πόλη, θα υπάρχουν άλλες καλλιτεχνικές εκθέσεις όλων των ειδών. Κάποια εγκρίνονται από την Μπιενάλε και ονομάζονται Collateral Events, ενώ άλλα απλώς μεταφέρονται στη Βενετία ανεξάρτητα από τους διοργανωτές τους. Οι εκθέσεις γίνονται κατα κύριο λόγο από τους πιο σημαντικούς καλλιτέχνες του σήμερα έως τους πιο νέους οι οποίοι θα κάνουν το ντεμπούτο τους  σε ιδιαίτερα μεγάλα έργα.

«Σουρεαλισμός και Μαγεία» στο Μουσείο Peggy Guggenheim

Η φετινή κύρια έκθεση, «The Milk of Dreams», αναμένεται να δείξει την επιστροφή των σημερινών καλλιτεχνών στον σουρεαλισμό, αποτίοντας φόρο τιμής σε μερικούς από τους λιγότερο γνωστούς μη άντρες προμηθευτές αυτού του κινήματος του 20ού αιώνα. Η έκθεση 60 έργων του Μουσείου Πέγκυ Γκούγκενχαϊμ «Σουρεαλισμός και Μαγεία» θα επαινέσει τη Μπιενάλε φέτος, δίνοντας τη θεματολογία της εξετάζοντας ειδικά γιατί καλλιτέχνες όπως ο Σαλβαδόρ Νταλί, ο Τζόρτζιο ντε Κίρικο και η Λεονόρα Κάρινγκτον. Θα υπάρχουν διάσημα έργα εδώ, συμπεριλαμβανομένου του πίνακα του Max Ernst Attirement of the Bride (1940), που συνήθως προβάλλεται στο μουσείο, αν και θα υπάρχουν επίσης βαθιές τομές που ταξιδεύουν στην Ιταλία από μουσεία στη Νέα Υόρκη, την Ιερουσαλήμ, τη Στοκχόλμη. και άλλες χώρες.

Η Marlene Dumas στο Palazzo Grassi

Οι μεγαλύτερες εκθέσεις που διοργανώνονται κατά τη διάρκεια της Μπιενάλε της Βενετίας τείνουν να είναι μερικές από τις πιο φανταχτερές προσφορές στην πόλη, και αυτό σημαίνει ότι αυτή η έρευνα της καλλιτέχνιδας Marlene Dumas είναι πιθανό να ξεχωρίσει παρότι ήταν τόσο υποτιμημένη. Η Ντούμα δημιουργεί πορτρέτα ανθρώπων και σκηνές που εντοπίζονται σε δημοσιεύσεις και ταινίες, και περιστασιακά ακόμη και από τη δική της παρατήρηση. Απεικονισμένα με σιωπηλά χρώματα, φιλοδοξούν να μεταφράσουν άυλα ανθρώπινα συναισθήματα και να τα κάνουν μόνιμα μέσα από τη βαφή. Συχνά, συνδυάζει αυτό το ενδιαφέρον με το βλέμμα προς τον ρατσισμό και τον μισογυνισμό της πατρίδας της, της Νότιας Αφρικής.

Η Diane Policarpo στο Ocean Space

Μία από τις δύο παραστάσεις στο Ocean Space που εγκαινιάστηκε πρόσφατα κατά τη διάρκεια της Μπιενάλε, αυτή θα περιλαμβάνει ένα από τα μεγαλύτερα έργα μέχρι σήμερα της Diane Policarpo, της οποίας τα ηχητικά έργα και τα βίντεο έχουν σχεδιάσει για τον φυσικό κόσμο. Το τελευταίο της έργο, το Cigatuera, θα περιλαμβάνει στοιχεία ταινίας και ήχου και θα βασίζεται στην έρευνα που διεξήχθη στα ελεγχόμενα από την Πορτογαλία Savage Islands, στα ανοικτά των ακτών του Μαρόκου. Το έργο πήρε το όνομά του από ένα είδος δηλητηρίασης που προκαλείται από ψάρια. «Η εγκατάσταση είναι ένα νησί, ένα άγριο νησί, ανέγγιχτο από τους ανθρώπους», γράφει ο επιμελητής της παράστασης, Chus Martínez, σε δήλωση του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments