Οικονομία

ΕΝΦΙΑ 2022: Πότε θα αναρτηθούν στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά

ΕΝΦΙΑ 2022: Πότε θα αναρτηθούν στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά
ΕΝΦΙΑ 2022: Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ  τόνισε ότι ο νέος ΕΝΦΙΑ θα είναι σημαντικά μειωμένος και ότι θα επεκταθεί ο μειωμένος ΦΠΑ σε εστίαση και μεταφορές.  

Τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ θα έχουν αναρτηθεί στο TAXISNET το αργότερο έως τις 30 Απριλίου. Σύμφωνα με όσα δήλωσε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών κ. Χρήστος Σταϊκούρας σχετικά με τον ΕΝΦΙΑ  τόνισε ότι ο νέος ΕΝΦΙΑ θα είναι σημαντικά μειωμένος και ότι θα επεκταθεί ο μειωμένος ΦΠΑ σε εστίαση και μεταφορές.  «Τα εκκαθαριστικά που θα πάρουν οι πολίτες την μεθεπόμενη εβδομάδα από τον ΕΝΦΙΑ θα είναι περαιτέρω μειωμένα για το 80%, κατά 350 εκατ. ευρώ».

Πως θα πληρωθεί ο φόρος

Ο φόρος φέτος θα πληρωθεί σε 10 δόσεις με την πρώτη να καταβάλλεται στα τέλη Μαΐου. Για 5 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ο φόρος θα είναι μειωμένος, για 900.000 θα διατηρηθεί στα ίδια επίπεδα, ενώ 350.000 ιδιοκτήτες θα διαπιστώσουν μικρές ή και διπλάσιες αυξήσεις σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Οι μεγαλύτερες αυξήσεις εντοπίζονται σε νησιωτικές περιοχές που εντάχθηκαν σε σύστημα αντικειμενικού προσδιορισμού και σε περιοχές του κέντρου της Αθήνας, όπου η τιμή της ζώνης σχεδόν διπλασιάστηκε. Το ύψος του φόρου που έχει βεβαιωθεί είναι 2,23 δισ. ευρώ.

Πως θα εκτυπώσετε το εκκαθαριστικό

Το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ μπορείτε να το βρείτε στον ιστότοπο της ΑΑΔΕ. Θα χρειαστείτε τους κωδικούς του Taxisnet για να μπείτε στην εφαρμογή.

Αναλυτικά τα βήματα για την εκτύπωση του ΕΝΦΙΑ 2022

  • Μπαίνετε στην αρχική σελίδα του myAADE
  • Κάνετε κλικ στο παράθυρο «Εφαρμογές»
  • Κάνετε κλικ στην επιλογή «Πολίτες»
  • Κάνετε κλικ στην επιλογή «Ακίνητα»
  • Κατεβαίνετε στην επιλογή «Δήλωση Ε9/ΕΝΦΙΑ»
  • Θα ανοίξει η σελίδα με τον ΕΝΦΙΑ και το Ε9. Βάζετε τους κωδικούς Taxisnet και μπαίνετε στην εφαρμογή.
  • Επιλέγετε το έτος 2022 και βλέπετε το εκκαθαριστικό του ΕΝΦΙΑ 2022.
ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments