Ελλάδα

Καιρός Πάσχα: Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων

Καιρός Πάσχα: Έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων
Προβλήματα αναμένονται στις ακτοπλοϊκές συγκοινωνίες αύριο Μεγάλη Παρασκευή, καθώς η ΕΜΥ εξέδωσε έκτακτο δελτίο θυελλωδών ανέμων για την περιοχή του Ιονίου και την Κρήτη

Θυελλώδεις άνεμοι και ισχυρά μποφόρ αναμένονται τις επόμενες ώρες, σε Ιόνιο και Κρήτη. Σύμφωνα με το δελτίο της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, τα ισχυρά μποφόρ θα επηρεάσουν τη Μεγάλη Πέμπτη την Κρήτη, ενώ τη Μεγάλη Παρασκευή άνεμοι εντάσεως 7 και 8 μποφόρ αναμένονται σε Αδριατική Θάλασσα, βόρειο, νότιο και δυτικό Ιόνιο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του meteo, για τη Μεγάλη Πέμπτη προβλέπονται 7 μποφόρ στο Νότιο Ιόνιο, για τη Μεγάλη Παρασκευή έως και 8 μποφόρ στο νοτιοανατολικό Ιόνιο, ενώ το Μεγάλο Σάββατο θα κοπάσουν οι άνεμοι και τα μποφόρ θα πέσουν στα 3-4.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και βαθμιαία μέτριοι 4-5 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νοτιοανατολικές διευθύνσεις μέτριοι έως ισχυροί 5-6 μποφόρ και στο Κεντρικό και Νότιο Ιόνιο τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση.

Αραιές νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες και αυξημένα ποσοστά υγρασίας τις βραδινές ώρες αναμένονται στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 έως 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι θα πνέουν γενικά από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι 3-4 μποφόρ.

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες αναμένονται στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στον Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς και πρόσκαιρα τις μεσημεριανές ώρες μέτριοι 4-5 μποφόρ.

Η πρόγνωση για τη Μεγάλη Παρασκευή

Στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες, με τοπικές βροχές. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Η ορατότητα τις νυχτερινές ώρες στα ηπειρωτικά θα είναι τοπικά περιορισμένη.

Οι μετεωρολογικές συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης και οι συγκεντρώσεις της στην ατμόσφαιρα θα είναι αυξημένες.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο έως τις απογευματινές ώρες θα φθάνουν τα 7 με 8 και τις πρωινές ώρες πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο και θα φτάσει στα βόρεια τους 19 με 21 και στην υπόλοιπη χώρα τους 22 με 23 βαθμούς Κελσίου.

Αττική Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές μέχρι τις απογευματινές ώρες. ‘Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και πρόσκαιρα έως 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Μακεδονία – Θράκη Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία τοπικά 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 5 με 6 μποφόρ, στο Ιόνιο 7 με 8 και τις πρωινές ώρες πιθανώς τοπικά 9 μποφόρ με εξασθένηση από το απόγευμα. Θερμοκρασία: Από 09 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στo εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, ανατολική Πελοπόννησος Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές, θα υπάρχουν όμως και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις νωρίς το πρωί και εκ νέου τις βραδινές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 21 και στην Κρήτη έως 25 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα Καιρός: Γενικά αίθριος, με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις κυρίως στα βόρεια νωρίς το πρωί και εκ νέου τις βραδινές ώρες. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 4 και βαθμιαία έως 5 με 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

Εύβοια Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα πρόσκαιρων τοπικών βροχών, θα υπάρχουν όμως και διαστήματα ηλιοφάνειας. Ανεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 3 με 5 και βαθμιαία τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments