Πολιτική

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν: Η ατζέντα των συζητήσεων

Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν: Η ατζέντα των συζητήσεων
Συνάντηση Μητσοτάκη – Μπάιντεν: Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι ανέφερε ότι η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού παρέχει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν οι δύο χώρες την ισχυρή διμερή συνεργασία και να γιορτάσουν τα 201 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας.

Στις 16 Μαΐου θα επισκεφθεί τις ΗΠΑ ο πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Μεγάλης Πέμπτης για να συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι ανέφερε ότι η επίσκεψη του Έλληνα Πρωθυπουργού παρέχει την ευκαιρία να επιβεβαιώσουν οι δύο χώρες την ισχυρή διμερή συνεργασία και να γιορτάσουν τα 201 χρόνια της ελληνικής ανεξαρτησίας.

Ποια θέματα περιλαμβάνει η ατζέντα των συζητήσεων

Στην ατζέντα των συναντήσεων θα βρεθεί και η ρωσική εισβολή στην Ουκρανία. Οι δυο ηγέτες θα συζητήσουν τις συνεχιζόμενες προσπάθειες με τους συμμάχους και τους εταίρους για την υποστήριξη του λαού της Ουκρανίας και την επιβολή οικονομικού κόστους στη Ρωσία για την απρόκλητη επιθετικότητά της.

Επικοινωνία Μητσοτάκη – Μπλίνκεν: Στενός συντονισμός Ελλάδας και ΗΠΑ ενάντια στη ρωσική επίθεση στην Ουκρανία

Μήνυμα στενού συντονισμού Ελλάδας και ΗΠΑ ως συμμάχων του ΝΑΤΟ ενάντια στις επιθέσεις της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας στέλνουν Κυριάκος Μητσοτάκης και Άντονι Μπλίνκεν. Ο Έλληνας πρωθυπουργός και ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ είχαν νωρίτερα επικοινωνία και συζήτησαν για τον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Εποικοδομητική συζήτηση με τον υπουργό Μπλίνκεν. Η Ελλάδα και οι ΗΠΑ συνεχίζουν τον στενό συντονισμό μας ως σύμμαχοι του ΝΑΤΟ ενάντια στις απρόκλητες στρατιωτικές επιθέσεις της Ρωσίας στην Ουκρανία» έγραψε την επικοινωνία του με τον Αμερικανό υπουργό Εξωτερικών, ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments