Αθλητισμός

Κυπελλούχος Ισπανίας η Μπέτις

Κυπελλούχος Ισπανίας η Μπέτις

Πηγή Φωτογραφίας: GETTY IMAGES

Για τρίτη φορά στην Ιστορία της η Μπέτις κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας. Μετά το 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση, η Μπέτις επικράτησε με 5-4 της Βαλένθια στα πέναλτι

Για τρίτη φορά στην Ιστορία της η Μπέτις κατέκτησε το Κύπελλο Ισπανίας. Μετά το 1-1 σε κανονική διάρκεια και παράταση, η Μπέτις επικράτησε με 5-4 της Βαλένθια στα πέναλτι, στον τελικό του «Καρτούχα» της Σεβίλης.

Ο Χοακίν έγραψε iστορία καθώς κατέκτησε το δεύτερο τρόπαιο Copa del Rey με την Μπέτις, αφού το 2005, όταν το είχε κατακτήσει τελευταία φορά ο ισπανικός σύλλογος, ήταν ενεργό μέλος των «βερδιμπλάνκος».

Ο τεχνικός της ομάδας της Ανδαλουσίας, Μανουέλ Πελεγκρίνι, κατέκτησε τον πρώτο του τίτλο επί ισπανικού εδάφους.

O τελικός του Copa Del Rey ξεκίνησε με γκολ και συγκινήσεις, αφού ο Μπόρχα Ιγκλέσιας στο 11ο λεπτό με τρομερή κεφαλιά άνοιξε το σκορ για την Μπέτις, όμως η απάντηση της Βαλένθια ήταν άμεση.

Ο Ούγκο Δούρο στο 30o λεπτό, βγήκε στην πλάτη της άμυνας της Μπέτις και με άψογο σκαφτό πλασέ έφερε την αναμέτρηση στα ίσα, με το 1-1 να μένει μέχρι την λήξη της κανονικής διάρκειας.

Στην παράταση δεν άλλαξε κάτι και έτσι οι δύο ομάδες οδηγήθηκαν στην ψυχοφθόρο διαδικασία των πέναλτι, με τον θρύλο της Μπέτις, Χοακίν να είναι ανάμεσα στους εκτελεστές.

Ο μοιραίος της διαδικασίας των πέναλτι ήταν ο Γιουνούς Μούσα, που έστειλε την μπάλα άουτ και έδωσε το δικαίωμα στον Χουάν Μιράντα να σημειώσει το νικητήριο πέναλτι.

Ακολούθησαν συγκλονιστικές στιγμές, με τον Χοακίν να πνίγεται στις αγκαλιές των συμπαικτών τους, με τον παίκτη-σύμβολο της Μπέτις να μην κρύβει την συγκίνησή του.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments