Διεθνή

Twitter: Το χρυσό deal – Το πρώτο tweet του Έλον Μασκ μετά τη συμφωνία εξαγοράς

Twitter: Το χρυσό deal – Το πρώτο tweet του Έλον Μασκ μετά τη συμφωνία εξαγοράς

Πηγή Φωτογραφίας: playsiders

Ο Έλον Μασκ έκλεισε τη συμφωνία για την αγορά της Twitter Inc έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετρητά

Το πρώτο του tweet «ανέβασε» ο Έλον Μασκ στο Twitter, μετά το κλείσιμο της συμφωνίας εξαγοράς του έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

Αν και μέχρι την περασμένη εβδομάδα τα πράγματα δεν έδειχνα να έχουν επιτυχή κατάληξη, καθώς η εταιρεία αρχικά απέρριψε την προσφορά του δισεκατομμυριούχου.

Ο Μασκ είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, με εκτιμώμενη καθαρή περιουσία 273,6 δισεκατομμυρίων δολαρίων, κυρίως λόγω της συμμετοχής του στην εταιρεία κατασκευής ηλεκτρικών οχημάτων Tesla, την οποία διευθύνει. Επίσης ηγείται της αεροδιαστημικής εταιρείας SpaceX.

«Η ελευθερία του λόγου είναι το θεμέλιο μιας λειτουργικής δημοκρατίας», έγραψε ο Μασκ, τονίζοντας ότι σκοπεύει να κάνει το Twitter «καλύτερο από ποτέ».

Όπως δημοσίευσε νωρίτερα το Reuters, ο Έλον Μασκ έκλεισε συμφωνία για την εξαγορά της Twitter Inc έναντι 44 δισεκατομμυρίων δολαρίων, σε μια συναλλαγή που θα μεταβιβάσει τον έλεγχο της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης που χρησιμοποιείται από εκατομμύρια χρήστες και παγκόσμιους ηγέτες στον πλουσιότερο άνθρωπο του κόσμου.

Ο επιχειρηματίας συμφώνησε να καταβάλει 54,20 δολάρια ανά μετοχή και έχει δηλώσει ότι σκοπεύει να αποσύρει την εταιρεία από το Χρηματιστήριο στο οποίο εισήχθη το 2013.

Πρόκειται για μια καθοριστική στιγμή για την εταιρεία, που συμπληρώνει 16 χρόνια ως ένας από τους πλέον επιδραστικούς χώρους δημόσιας συζήτησης στον κόσμο και πλέον βρισκόταν αντιμέτωπη με σειρά προκλήσεων.

Αφού το Twitter απαγόρευσε τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ λόγω ανησυχιών σχετικά με την υποκίνηση βίας μετά την περσινή επίθεση στο Καπιτώλιο των ΗΠΑ από υποστηρικτές του, ο Μασκ έγραψε στο Twitter: «Πολλοί άνθρωποι θα είναι εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με την υψηλή τεχνολογία της Δυτικής Ακτής ως ντε φάκτο διαιτητή της ελευθερίας του λόγου. .”

Οι πρώτες αντιδράσεις

Οι Ρεπουμπλικάνοι τη Δευτέρα επιδοκίμασαν την είδηση ​​μιας πιθανής εξαγοράς του Μασκ από το Twitter, ποντάροντας στην επαναφορά του Τραμπ στην υπηρεσία.

Ο Τραμπ, η εταιρεία του οποίου δημιουργεί έναν αντίπαλο του Twitter που ονομάζεται Truth Social, είπε ότι δεν θα επιστρέψει στο Twitter, σύμφωνα με συνέντευξη στο Fox News.

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε τη Δευτέρα να σχολιάσει τη συμφωνία, αλλά είπε ότι ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανησυχεί εδώ και καιρό για τη δύναμη των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης.

​ «Οι ανησυχίες μας δεν είναι νέες», δήλωσε η εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζεν Ψάκι, προσθέτοντας ότι οι πλατφόρμες πρέπει να λογοδοτήσουν. «Ο πρόεδρος έχει μιλήσει εδώ και καιρό για τις ανησυχίες του σχετικά με τη δύναμη των πλατφορμών κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλαμβανομένου του Twitter και άλλων, να διαδίδουν παραπληροφόρηση».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments