Διεθνή

Ντουμπάι: Το ιδανικό μέρος για τα κατοικίδια

Ντουμπάι: Το ιδανικό μέρος για τα κατοικίδια

Πηγή Φωτογραφίας: Dubai Travel Planner- BringFido- Reserveout

Ντουμπάι: Υπάρχουν ειδικά ξενοδοχεία, εστιατόρια και σαλόνια περιποίησης.

Το Ντουμπάι προσφέρει ένα τεράστιο μπουκέτο υπηρεσιών για κατοικίδια ζώα. Υπάρχουν ειδικά ξενοδοχεία, εστιατόρια και σαλόνια περιποίησης.

Όλοι εκτιμούν την καλοπέραση και τα κατοικίδια δεν αποτελούν εξαίρεση. Στην οικογενειακή επιχείρηση Shampooch, οι σκύλοι κυριολεκτικά μεταμορφώνονται. Οι τετράποδοι πελάτες μπορούν να κάνουν κράτηση για μπάνιο, περιποίηση της τρίχας, χτένισμα και πεντικιούρ. Η μεταμόρφωση ολοκληρώνεται με λίγο άρωμα. Τα κατοικίδια είναι έτοιμα να φωτογραφηθούν, αποδεικνύοντας πώς ήταν πριν και πώς έγιναν μετά την περιποίηση στο Shampooch.

Η Σαχίν Σαχάνι είναι διευθύνουσα εταίρος της επιχείρησης:

«Στο Shampooch έχουμε εντελώς διαφορετικούς πελάτες. Κάποιοι έρχονται σε εμάς για να περιποιηθούμε τα σκυλιά τους. Τους προσφέρουμε την ανάλογη φροντίδα. Έχουμε πολλούς που είναι απασχολημένοι με τη δουλειά τους. Αφήνουν το πρωί τα σκυλιά στο κέντρο ημερήσιας φροντίδας. Εκεί περνούν τη μέρα. Είναι σαν να πηγαίνουν σχολείο. Τρέχουν, κάνουν φίλους, γυρίζουν σπίτι κουρασμένα, χαρούμενα και ευχαριστημένα, κάτι που είναι υπέροχο και για τα αφεντικά τους».

Ένα άλλο καταφύγιο για σκύλους, το My Second Home άνοιξε στο Dubai Investment Park το 2015. Αυτό το πολυτελές θέρετρο και σπα κατοικίδιων ζώων παρέχει περιποίηση, διαμονή, εκπαίδευση και δραστηριότητες πέντε αστέρων για τα σκυλιά του Ντουμπάι. Διαθέτει ακόμη και πισίνα. Ο Σον Πάρκερ είναι ο Διευθυντής:

«Προσφέρουμε διανυκτέρευση. Έχουμε ημερήσια φροντίδα και εκπαίδευση για σκύλους κατά τη διάρκεια της ημερήσιας εκπαίδευσης. Επίσης υπηρεσίες περιποίησης. Ένα πάρκο σκύλων για να έρθουν όσοι θέλουν να περάσουν καλά με τα αγαπημένα τους ζώα. Μπορούν να αφήσουν εδώ το σκύλο τους. Υπάρχει επίσης υπηρεσία πολυτελούς μεταφοράς για κατοικίδια. Κάθε σουίτα, ανεξάρτητα από το αν είναι η απλή ή προεδρική, είναι εφοδιασμένη με web camera, έτσι ώστε οι ιδιοκτήτες να μπορούν να παρακολουθούν τα κουτάβια τους όταν κοιμούνται το βράδυ».

Σεφ για σκύλους

Για διαμονές που αφορούν και ανθρώπους, το Ντουμπάι προσφέρει πολλά ξενοδοχεία που είναι φιλικά για τα κατοικίδια και υποδέχονται ταξιδιώτες με τετράποδους φίλους τους. Μόνο ένα έχει σχεδιαστεί εξωτερικά και εσωτερικά από την αείμνηστη σχεδιάστρια Ζάχα Χαντίντ. Το σπέσιαλ πακέτο για σκύλους του ξενοδοχείου Me Dubai περιλαμβάνει κρεβάτι σκύλου, ειδικές ανέσεις, όπως βούρτσα και σαμπουάν για σκύλους, καθώς και μενού υπηρεσίας δωματίου που σχεδιάστηκε από τον σεφ του ξενοδοχείου Τζέιμς Νάιτ Πατσέκο:

«Ως σεφ, ήταν τεράστια πρόκληση να δημιουργήσω ένα μενού για κατοικίδια. Κανονικά μαγειρεύω για ανθρώπους. Έτσι, αυτή τη φορά έπρεπε πραγματικά να κάνω πολλή έρευνα για το τι ταιριάζει στην τροφή για σκύλους ή για γάτες. Στο μενού, υπάρχουν πολλά διαφορετικά πράγματα: προτάσεις για κουτάβια, προτάσεις για σκύλους και για γάτες. Έχουν διαφορετικά ονόματα. Έχουν ως βάση τους πάντα την πρωτεΐνη και λίγο υδατάνθρακες».

Αν θέλετε απλώς να πάρετε πρωινό ή μεσημεριανό με το ζωάκι σας, μπορείτε να επισκεφτείτε ένα από τα φιλικά προς τα κατοικίδια, εστιατόρια του Ντουμπάι. Το Reform Social & Grill Dubai στο The Lakes είναι ένα από αυτά. Με ειδικά σνακ και γκαζόν για βόλτες, τα κατοικίδια ζώα κακομαθαίνουν εδώ. Για μια εντελώς διαφορετική εμπειρία, υπάρχει το κλειστό τροπικό δάσος Green Planet στο City Walk. Ο Έρικ Ρορκάστε ελέγχει τη φροντίδα των ζώων:

«Έχουμε μερικά διαφορετικά ζώα εδώ. Θα δείτε δενδρόβια μαρσιποφόρα θηλαστικά. Οι επισκέπτες θα έρθουν και θα γνωρίσουν την οικογένεια των sugar glider. Θα τους ταΐσετε, θα τους δώσετε μερικές από τις αγαπημένες τους τροφές όπως σκουλήκια και σταφύλια. Οι επισκέπτες μπορούν να τα αγγίξουν και να τα κρατήσουν και να μάθουν τα πάντα για αυτά τα ενδιαφέροντα μικρά ζωάκια. Έχουμε και συναντήσεις με βραδύποδες. Γίνονται στη 1:30 κάθε μέρα και διαρκούν 20-30 λεπτά όπου οι επισκέπτες μπορούν να έρθουν και να συναντήσουν ένα από αυτά τα ζώα. Ο Λίαμ θα είναι στη φωλιά του στον χώρο συνάντησής μας. Θα μπορούμε να τον αγγίξουμε για να δούμε πώς είναι η γούνα του. Μπορούμε να τους ταΐσουμε, να τους δώσουμε μερικά από τα αγαπημένα τους λαχανικά, καρότα ή φρούτα όπως δαμάσκηνο και σταφύλια. Είναι πολύ υπάκουοι. Κοιμούνται από 12-18 ώρες κάθε μέρα. Δεν έχουν πολλή ενέργεια. Όλη η ενέργεια που έχουν, πηγαίνει στην πέψη της τροφής τους. Στο φυσικό τους περιβάλλον, τρώνε φύλλα. Χρειάζονται πολύ χρόνο να τα χωνέψουν».

Τον Ιανουάριο, το Green Planet ανακοίνωσε κάτι ξεχωριστό: Ο Λίαμ και η σύντροφός του Λέμον απέκτησαν ένα πανέμορφο μικρό. Είναι θηλυκό και ονομάζεται Λάιμ. Είναι ο πρώτος βραδύποδας που γεννιέται στην περιοχή.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments