Διεθνή

Τουρκία: Καταργείται η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους

Τουρκία: Καταργείται η μάσκα σε εσωτερικούς χώρους

Πηγή Φωτογραφίας: dailysabah

Η χρήση μάσκας διατηρείται προς το παρόν στα Μέσα Μεταφοράς και στις δομές υγείας, όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος

Την κατάργηση της χρήσης προστατευτικής μάσκας σε εσωτερικούς χώρους με εξαίρεση τα νοσοκομεία και τα μέσα μαζικής μεταφοράς, ανακοίνωσε ο Τούρκος πρόεδρος μετά τη συνεδρίαση του Επιστημονικού Συμβουλίου στην Άγκυρα.

«Η εντολή για εσωτερικούς χώρους θα συνεχίσει να ισχύει μόνο στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στα ιδρύματα υγείας για λίγο ακόμη έως ότου ο αριθμός των κρουσμάτων μειωθεί κάτω από 1.000 καθημερινά», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και συνέστησε σε όλους όσοι είναι 65 ετών και άνω με προβλήματα υγείας να συνεχίσουν να φορούν μάσκα.

Στις 25 Απριλίου το τουρκικό υπουργείο Υγείας ανέφερε περίπου 2.604 κρούσματα κορωνοϊού.

Η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους έχει καταργηθεί από τις  2 Μαρτίου.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο που συνδέεται με το Υπουργείο Υγείας δεν θα πραγματοποιεί πλέον τακτικές συνεδριάσεις εκτός εάν υπάρξει έκτακτη ανάγκη, είπε ο Ερντογάν.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος ευχαρίστησε τους εργαζόμενους στον τομέα της υγείας και το Επιστημονικό Συμβούλιο για τις τεράστιες προσπάθειές τους στον αγώνα κατά της πανδημίας και τόνισε τη σημασία των εμβολιασμών.

«Η Τουρκία ήταν μία από τις εννέα χώρες που παρήγαγαν το δικό της εμβόλιο για τον COVID-19», είπε, αναφερόμενος στο εμβόλιο Turkovac.

Από τις 30 Δεκεμβρίου 2021, στους πολίτες χορηγείται Turkovac σε κρατικά νοσοκομεία σε όλη τη χώρα.

«Αυτή η πανδημία μας δίδαξε ότι η χώρα πρέπει να γίνει αυτάρκης στον τομέα της υγείας», είπε ο πρόεδρος. «Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν άρει πολλά μέτρα. Νομίζω ότι και η χώρα μας έχει φτάσει στο ίδιο σημείο».

Η Τουρκία έχει χορηγήσει πάνω από 147,4 εκατομμύρια δόσεις εμβολίων κατά του COVID-19 από τότε που ξεκίνησε μια εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού τον Ιανουάριο του 2021.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία, πάνω από 57,8 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν λάβει τις πρώτες τους δόσεις, ενώ περισσότερα από 53 εκατομμύρια είναι πλέον πλήρως εμβολιασμένοι.

Το Υπουργείο Υγείας δημιούργησε το Επιστημονικό Συμβούλιο στις 10 Ιανουαρίου 2020, εβδομάδες μετά τον εντοπισμό του πρώτου κρούσματος COVID-19 στη Γουχάν της Κίνας.

Η Τουρκία ανακοίνωσε το πρώτο κρούσμα COVID-19 στις 13 Μαρτίου 2020. Δύο μέρες αργότερα καταγράφηκε ο πρώτος θάνατος. Από τότε 98.706 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους.

Με την αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων κορωνοϊού, ο Ερντογάν ανακοίνωσε μέτρα,  χρήση μάσκας, μερική απαγόρευση κυκλοφορίας και lockdown στις 4 Μαΐου.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments