Διεθνή

Άμεσες απειλές της Ρωσίας σε χώρες του ΝΑΤΟ που στέλνουν όπλα στην Ουκρανία

Άμεσες απειλές της Ρωσίας σε χώρες του ΝΑΤΟ που στέλνουν όπλα στην Ουκρανία
Με χτυπήματα σε χώρες – μέλη του ΝΑΤΟ, που προμηθεύουν με όπλα την Ουκρανία, είναι έτοιμη να προβεί η Ρωσία, όπως ανέφερε η Μαρία Ζαχάροβα.

Με χτυπήματα σε στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος χωρών – μελών του ΝΑΤΟ, που προμηθεύουν με όπλα την Ουκρανία, είναι έτοιμη να προβεί η Ρωσία, όπως ανέφερε η εκπρόσωπος Τύπου του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα.

Πιο συγκεκριμένα είπε τα εξής: «Είναι κατανοητό νομίζω ότι προκειμένου να διακόψουμε την ροή αποστολής όπλων μπορούμε να χτυπήσουμε στρατιωτικούς στόχους στο έδαφος εκείνων των χωρών μελών του ΝΑΤΟ που προμηθεύουν όπλα στο καθεστώς του Κιέβου;»

Εκτός των άλλων πρόσθεσε ότι από αυτά τα όπλα υπάρχει θάνατος και αιματοχυσία στην Ουκρανία.

ΝΑΤΟ

Η Ζαχάροβα τα είπε αυτά μετά την δήλωση του υπουργού Άμυνας της Βρετανίας, Τζέιμς Χίπι ότι η χώρα του στηρίζει τις αεροπορικές επιδρομές σε ρωσικούς στόχους. Μάλιστα πρόσθεσε ότι είναι απόλυτα νόμιμη η χρήση βρετανικών όπλων σε αυτά τα χτυπήματα.

 Το Κρεμλίνο προειδοποίησε το Ηνωμένο Βασίλειο, ότι θα υπάρξει ανάλογη απάντηση αν συνεχίσει τις απειλές

Οι δηλώσεις του Βρετανού υπουργού Τζέιμς Χίπι στο ραδιοφωνικό δίκτυο «Times Radio» έρχονται λίγες ώρες μετά τα ενοχλητικά σχόλια του επικεφαλής της ρωσικής διπλωματίας, Σεργκέι Λαβρόφ, για την Βορειοατλαντική Συμμαχία αναφορικά με τον πόλεμο στην Ουκρανία. Ρωσία Βρετανία: Η προειδοποίηση του Κρεμλίνου στους Βρετανούς

Ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών είπε ότι το ΝΑΤΟ εμπλέκεται στον πόλεμο εφόσον ενισχύει με στρατιωτικό εξοπλισμό τους Ουκρανούς. «Τα ουκρανικά χτυπήματα που «διαταράσσουν τις αλυσίδες ανεφοδιασμού» του ρωσικού στρατού είναι «απόλυτα νόμιμα», τόνισε ο Βρετανός υπουργός. Υπενθυμίζεται ότι, χθες, το Ηνωμένο Βασίλειο ανακοίνωσε δια στόματος του υπουργού Άμυνας, ότι θα ενισχύσει τον ουκρανικό στρατό με αντιαεροπορικά οχήματα.

Πούτιν: «Ναι επί της αρχής» για την απομάκρυνση αμάχων από το Azovstal

Όπως αναφέρει ανακοίνωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, ο Ρώσος πρόεδρος συμφώνησε «επί της αρχής» για την απομάκρυνση αμάχων από το εργοστάσιο χάλυβα με τη συνδρομή ΟΗΕ και Διεθνούς Επιτροπής Ερυθρου Σταυρού

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν συμφώνησε «επί της αρχής» για την απομάκρυνση αμάχων από το εργοστάσιο χάλυβα Azovstal, στη Μαριούπολη, με τη συνδρομή του ΟΗΕ και της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού, όπως αναφέρει ανακοίνωση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών.

«Θα ακολουθήσουν συζητήσεις μεταξύ του Γραφείου του ΟΗΕ για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων και του ρωσικού υπουργείου Άμυνας», αναφέρει η ανακοίνωση που εκδόθηκε μετά τη συνάντηση που είχε στη Μόσχα ο γενικός γραμματέας του Οργανισμού Αντόνιο Γκουτέρες με τον πρόεδρο της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν.

Ο Πούτιν φέρεται να εξέφρασε στον Γκουτέρες την ελπίδα ότι οι διαπραγματεύσεις με την ουκρανική πλευρά θα έχουν «θετικό αποτέλεσμα».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments