Διεθνή

Πεσκόφ: Δεν εκφοβίζουμε με το φυσικό αέριο

Πεσκόφ: Δεν εκφοβίζουμε με το φυσικό αέριο

Πηγή Φωτογραφίας: Forbes

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απέρριψε τις κατηγορίες ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί τις προμήθειες φυσικού αερίου ως εργαλείο εκβιασμού

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ απέρριψε τις κατηγορίες ότι η Μόσχα χρησιμοποιεί τις προμήθειες φυσικού αερίου ως εργαλείο εκβιασμού, μετά τη διακοπή των εξαγωγών στην Πολωνία και την Βουλγαρία από τον ρωσικό ενεργειακό κολοσσό Gazprom.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν δήλωσε ότι η ανακοίνωση της Gazprom αποτελεί άλλη μια απόπειρα από τη Ρωσία να χρησιμοποιήσει το φυσικό αέριο ως εργαλείο εκβιασμού.

Ο Πεσκόφ υπογράμμισε ότι η Ρωσία είναι ένας αξιόπιστος προμηθευτής ενέργειας και ότι δεν συμμετέχει σε εκβιασμό.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου αρνήθηκε επίσης να διευκρινίσει πόσες χώρες έχουν συμφωνήσει να προχωρήσουν σε αλλαγή των πληρωμών για το φυσικό αέριο σε ρούβλια σύμφωνα με διάταγμα που εξέδωσε τον περασμένο μήνα ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν.

Πεσκόφ

Ανοίγει “πόλεμο” η Gazprom με την Ευρώπη

Η αναστολή παροχής ρώσικου φυσικού αερίου από την Gazprom σε Βουλγαρία και Πολωνία είναι μόνο η αρχή, στον “πόλεμο” που έχει ανοίξει η Ρωσία με τις χώρες της Ευρώπης

Η αναστολή παροχής ρώσικου φυσικού αερίου από την Gazprom σε Βουλγαρία και Πολωνία είναι μόνο η αρχή, στον “πόλεμο” που έχει ανοίξει η Ρωσία με τις χώρες της Ευρώπης και αναμένεται να υπάρξει και συνέχεια.

«Η Gazprom έχει αναστείλει πλήρως την παροχή φυσικού αερίου στην Bulgargaz (Βουλγαρία) και τη PGNiG (Πολωνία) λόγω της μη καταβολής των πληρωμών σε ρούβλια», επεσήμανε η ρωσική εταιρεία.

Πετκόφ: “Σοβαρή παραβίαση του ισχύοντος συμβολαίου και ισοδυναμεί με εκβιασμό”

“Η προειδοποίηση της Ρωσίας ότι σταματά τις προμήθειες αερίου στη Βουλγαρία, επειδή δεν ικανοποιείται το αίτημά της να αλλάξει ο τρόπος πληρωμής του, αποτελεί σοβαρή παραβίαση του ισχύοντος συμβολαίου και ισοδυναμεί με εκβιασμό”, δήλωσε ο Βούλγαρος πρωθυπουργός Κίριλ Πετκόφ.

Εδώ πρέπει να πούμε πως η Βουλγαρία μεταφέρει επίσης ρωσικό αέριο μέσω μιας επέκτασης του αγωγού Turk Stream προς τη γειτονική Σερβία και από εκεί στην Ουγγαρία. Ο Νικόλοφ δήλωσε πως η Σόφια θα επανεξετάσει όλα τα υφιστάμενα συμβόλαιά της με την Gazprom.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments