Πολιτική

Βούλτεψη: Συνέντευξη Τύπου για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων

Βούλτεψη: Συνέντευξη Τύπου για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων
Άσκηση Επί Χάρτου/Πεδίου σχετική με την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων (trafficking) θα διεξαχθεί στις 10, 11 και 12 Μαΐου 2022 από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου

Άσκηση Επί Χάρτου/Πεδίου σχετική με την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων (trafficking) θα διεξαχθεί στις 10, 11 και 12 Μαΐου 2022 από το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου υπό την εποπτεία της αρμόδιας Υφυπουργού για την Ένταξη κ. Σοφίας Βούλτεψη και με την υποστήριξη της Ευρωπαϊκής Επιτροπής DG HOME.

Η Άσκηση θα παρουσιαστεί από την Υφυπουργό ΥΜΑ κα. Σοφία Βούλτεψη σε Συνέντευξη Τύπου, την Πέμπτη 5 Μαΐου και ώρα 12.00, στο αμφιθέατρο του Υπουργείου Μετανάστευσης και Ασύλου (Θηβών 196-198 4ος όροφος).

Στην Άσκηση με την ονομασία «ΜΕΔΟΥΣΑ 2022» θα συμμετάσχουν 15 Εθνικές Αρχές και Διεθνείς και Ευρωπαϊκοί Οργανισμοί, καθώς επίσης εκπρόσωποι έξι Διπλωματικών Αντιπροσωπειών και θα περιλαμβάνει πολλαπλά σενάρια πιθανής εμπορίας ανθρώπων μεταξύ των οποίων παράνομη εργασία, σεξουαλική εκμετάλλευση, εμπορία οργάνων και digital trafficking.

Βούλτεψη

Σημειώνεται πως πρόκειται για την πρώτη Άσκηση που διοργανώνεται από τη χώρα σε τόσο ευρεία κλίμακα σε 22 τοποθεσίες (στην Ελλάδα, τη Μάλτα, τις Βρυξέλλες και τη Χάγη).

Στην Άσκηση θα λάβουν μέρος το Υπουργείο Μετανάστευσης και Ασύλου (Γενική Γραμματεία Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γενική Γραμματεία Υποδοχής Αιτούντων Άσυλο, Ειδική Γραμματεία Προστασίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων, Υπηρεσία Υποδοχής και Ταυτοποίησης, Υπηρεσία Ασύλου), η Ελληνική Αστυνομία, το Γραφείο του Εθνικού Εισηγητή για την καταπολέμηση της εμπορίας ανθρώπων του Υπουργείου Εξωτερικών, ο Εθνικός Μηχανισμός Αναφοράς (Εθνικό Κέντρο Κοινωνικής Αλληλεγγύης), το Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας (ΕΚΑΒ) καθώς και Διεθνείς και Ευρωπαϊκοί θεσμοί και οργανισμοί: η Γενική Διεύθυνση Μετανάστευσης και Ασύλου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (DG HOME), η EUROPOL,  Ευρωπαϊκή Υπηρεσία Υποστήριξης Ασύλου (EUAA-former EASO), η αντιπροσωπεία στην Ελλάδα της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR), ο ΔΟΜ Ελλάδας (Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης – IOM), το Γραφείο της UNICEF στην Ελλάδα και ο Α21.

Οι διπλωματικές αποστολές που λαμβάνουν μέρος (Πρεσβεία του Βελγίου, Πρεσβεία της Κυπριακής Δημοκρατίας, Πρεσβεία της Γαλλικής Δημοκρατίας, Πρεσβεία του Βασιλείου της Ολλανδίας, Πρεσβεία του Ηνωμένου Βασιλείου, Πρεσβεία των Ηνωμένων Πολιτείων της Αμερικής) θα συμμετάσχουν σε πραγματικό χρόνο στην ενεργοποίηση της διεθνούς συνδρομής.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments