Focus

Βασίλισσα Azizah: Αποκάλυψε ότι για να γίνει η μητέρα είχε κάνει 16 προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης

Βασίλισσα Azizah: Αποκάλυψε ότι για να γίνει η μητέρα είχε κάνει 16 προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης

Πηγή Φωτογραφίας: The Independent Singapore News- People.com- The Royal Watcher

Βασίλισσα Azizah: Η βασίλισσα της Μαλαισίας μίλησε για τη μητρότητα με ένα τρόπο που δεν συνηθίζουν οι royals.

Η βασίλισσα Azizah της Μαλαισίας μίλησε για την μητρότητα με ένα τρόπο που δεν συνηθίζουν οι royals, αποκαλύπτοντας το προσωπικό της ταξίδι μέχρι να γίνει μαμά μετά από 16 προσπάθειες εξωσωματικής γονιμοποίησης.

Μετά τον γάμο της με τον βασιλιά Abdullah της Μαλαισία το 1986, η βασίλισσα υποβλήθηκε σε πολλές προσπάθειες IVF μέχρι να μείνει έγκυος στον γιο της το 1995. “Έκανα 16 προσπάθειες με IVF και την 17η τα κατάφερα” είπε σε πρόσφατη συνέντευξή τηε στην εφημερίδα The Telegraph εξηγώντας πως “ποτέ δεν περίμενα ότι θα έκανα ακόμα πέντε παιδιά, συμπεριλαμβανομένων και των διδύμων”.

Μετά την εγκυμοσύνη της, η βασίλισσα ίδρυσε το ίδρυμα Tunku Azizah για να βοηθήσει τις γυναίκες που χρειάζονται εξωσωματική γονιμοποίηση: “Το ίδρυμά μου χρηματοδοτεί θεραπείες για φτωχά και μικρομεσαίων εισοδημάτων ζευγάρια. Ξέρω πόσο πολύ κοστίζει και την συναισθηματική μάχη που περνούν οι άνθρωποι. Πηγαίνεις για θεραπεία και επιστρέφεις σπίτι και κλαις”, είπε.

Η 61χρονη βασίλισσα είπε πως “είμαστε Ασιάτες και δεν μοιραζόμαστε τα προβλήματά μας. Αλλά αποφάσισα ότι ήρθε η ώρα να μιλάμε για αυτό και να κάνουμε κάτι για αυτό”

Ο σύζυγός της, ο βασίλιάς Abdullah ανέβηκε στον θρόνο το 2019 και θα παραμείνει εκεί μέχρι το 2024 σύμφωνα με το σύστημα της Μαλαισίας που αλλάζει μονάρχες κάθε πέντε χρόνια. “Υπάρχουν εννιά οικογένειες royals στην Μαλαισία. Παίρνουμε τον θρόνο με γύρους για πέντε χρόνια ο καθένας. Τώρα πρέπει να παρακολουθώ το πρωτόκολλο αλλά όταν ήμουν πριγκίπισσα πήγαινα όπου ήθελα σε συνέδρια και στα Ηνωμένα Έθνη με μόνο έναν άντρα να με συνοδεύει” εξήγησε.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments