Ο κατάλογος των 592 πολιτικών, κρατικών αξιωματούχων και άλλων δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
Ο πρωθυπουργός του Καναδά Τζάστιν Τριντό και η υπουργός Εξωτερικών Μέλανι Τζολί βρίσκονται στη λίστα των 592 Καναδών στους οποίους απαγορεύεται να ταξιδέψουν στη Ρωσία.
Ο κατάλογος των 592 πολιτικών, κρατικών αξιωματούχων και άλλων δημοσιεύτηκε στον ιστότοπο του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών.
«Η ρωσική πλευρά αναγκάστηκε να επιβάλει αυτού του είδους τις κυρώσεις, καθαρά ως αντίδραση στις εχθρικές ενέργειες της ηγεσίας του Καναδά», με βάση όσα ανέφερε σχετικά το υπουργείο.
«Η Ρωσία αγωνίζεται για σχέσεις αμοιβαίου σεβασμού και καλής γειτονίας με τον λαό του Καναδά, καλώντας την κυβέρνηση της Οτάβα να εγκαταλείψει τη ρωσοφοβική της πορεία που στερεί από τη χώρα την ανεξαρτησία της στην εξωτερική πολιτική και δεν ανταποκρίνεται στο εθνικό της συμφέρον», αναφέρεται στην εν λόγω ανακοίνωση.
Ο Μανώλης Σταυρουλάκης γεννήθηκε και κατοικεί στην Αθήνα, με καταγωγή από τον Νομό Χανίων. Είναι απόφοιτος του Πρότυπου Κλασικού Λυκείου της Σχολής Αναβρύτων Κηφισιάς και πτυχιούχος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας. Πραγματοποίησε, ως αριστούχος υπότροφος, μεταπτυχιακές σπουδές στην Πολιτική Επιστήμη και, εν συνεχεία, αναγορεύθηκε ομόφωνα αριστούχος Διδάκτωρ της Σχολής Πολιτικών Επιστημών του Παντείου Πανεπιστημίου Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών. Έχει πραγματοποιήσει Μεταδιδακτορική Έρευνα (PostDoc) στις Διεθνείς Σχέσεις και την Πολιτική Επιστήμη, με έμφαση στην Πολιτική Θεωρία. Έχει διδάξει, ως εντεταλμένος καθηγητής του Πανεπιστημίου Sorbonne Paris Nord, Πολιτειολογία και Διεθνείς σχέσεις. Διδάσκει Πολιτική Επιστήμη στο Εθνικό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης. Μελέτες του έχουν φιλοξενηθεί σε επιστημονικές επιθεωρήσεις και έχει αρθρογραφήσει σε περιοδικά έντυπα. Τα ενδιαφέροντά του εστιάζουν στην ελληνική πολιτική ζωή, την πολιτική θεωρία και τις διεθνείς σχέσεις.
Ολλανδία: Συντονισμένο σαμποτάζ παρέλυσε τα τρένα – Συναγερμός στις αρχές
Σωλήνες τοποθετήθηκαν σκόπιμα πάνω στις ράγες σε περίπου 20 σημεία, προκαλώντας σοβαρές βλάβες στα συστήματα σηματοδότησης και εκτεταμένες ακυρώσεις δρομολογίων. Το περιστατικό σημειώθηκε την Ημέρα του Προϋπολογισμού, χωρίς μέχρι στιγμής να έχει αποδειχθεί σύνδεση.
Ρήγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο: Σκωτία, Ουαλία και Βόρεια Ιρλανδία κοιτούν προς την ΕΕ
Οι πολιτικές ηγεσίες των τριών εθνών έστειλαν κοινό μήνυμα από το Κάρντιφ υπέρ της αυτοδιάθεσης και μιας ευρωπαϊκής προοπτικής, ανοίγοντας ξανά τη μεγάλη συζήτηση για το μέλλον του Ηνωμένου Βασιλείου μετά το Brexit.
Shein και Temu: Το τέλος των 3 ευρώ αλλάζει τα φθηνά δέματα στην Ευρώπη
Σχεδόν κατά 50% μειώθηκαν τα μικροδέματα αξίας κάτω των 150 ευρώ που φτάνουν στην Ευρωπαϊκή Ένωση μετά την επιβολή του νέου τέλους των 3 ευρώ, με τις μεγάλες κινεζικές πλατφόρμες να αναζητούν πλέον διαφορετικό μοντέλο διανομής μέσα στην Ευρώπη.
EU Kids Act: Η Κομισιόν βάζει «κόφτη» στα social media για ανηλίκους
Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ετοιμάζει νέο νομοθετικό πλαίσιο που αλλάζει ριζικά την πρόσβαση των ανηλίκων σε Instagram, TikTok, YouTube, online παιχνίδια και AI chatbots, με γονική συναίνεση για τους κάτω των 15 ετών, υποχρεωτική επαλήθευση ηλικίας και αυστηρούς περιορισμούς σε εθιστικές λειτουργίες.
Βαλτική: Ρωσική φρεγάτα έριξε φωτοβολίδες σε δανέζικο στρατιωτικό ελικόπτερο
Νέο επικίνδυνο επεισόδιο στη Βαλτική Θάλασσα, με ρωσικό πολεμικό πλοίο να εκτοξεύει δύο φωτοβολίδες προς ελικόπτερο Fennec της Δανίας. Η μία πέρασε σε απόσταση λίγων μέτρων, προκαλώντας έντονη αντίδραση της Κοπεγχάγης και διπλωματική παρέμβαση.
Οι ΗΠΑ έβαλαν επιθετικό όπλο σε τροχιά – Ανοίγει νέα εποχή πολέμου στο διάστημα
Η Ουάσιγκτον επιβεβαίωσε για πρώτη φορά ότι διαθέτει ήδη επιθετικό οπλικό σύστημα σε τροχιά γύρω από τη Γη, χωρίς να αποκαλύπτει τις πραγματικές δυνατότητές του. Η ανακοίνωση προκάλεσε άμεση αντίδραση της Κίνας και ενισχύει τους φόβους για μια νέα κούρσα εξοπλισμών πέρα από την ατμόσφαιρα.
Noah Segsy: Πέθανε στα 22 του στην Κύπρο – Μυστήριο γύρω από τον θάνατό του
Ο 22χρονος Γερμανός δημιουργός περιεχομένου Riccardo Staudt, γνωστός διαδικτυακά ως Noah Segsy, ανασύρθηκε χωρίς τις αισθήσεις του από πισίνα στο Παραλίμνι. Η νεκροτομή έδειξε πνιγμό, όμως οι ακριβείς συνθήκες του περιστατικού παραμένουν υπό διερεύνηση.