Διεθνή

Ουκρανία: 1.150 πτώματα αμάχων έχουν ανακαλυφθεί στην περιφέρεια του Κιέβου

Ουκρανία: 1.150 πτώματα  αμάχων έχουν ανακαλυφθεί στην περιφέρεια του Κιέβου

Πηγή Φωτογραφίας: Twitter, Αρχείου

Τα πτώματα 1.150 αμάχων έχουν ανακαλυφθεί στην περιφέρεια του Κιέβου από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία

Τα πτώματα 1.150 αμάχων έχουν ανακαλυφθεί στην περιφέρεια του Κιέβου από την έναρξη της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και το 50%-70% από αυτά φέρουν τραύματα από σφαίρες που έχουν προκληθεί από μικρά όπλα, ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία του Κιέβου.

Ο επικεφαλής της περιφερειακής αστυνομίας του Κιέβου, ο Αντρί Νεμπίτοφ, λέει σε βίντεο του που αναρτήθηκε στο Twitter ότι τα περισσότερα πτώματα βρέθηκαν στην πόλη Μπούκα, όπου εκατοντάδες σοροί αμάχων έχουν ανακαλυφθεί μετά την απόσυρση των ρωσικών δυνάμεων. NEXTA on Twitter: "Bodies of 1084 dead found in #Kyiv region This was  announced by the head of the regional police Andrey Nebytov. According to  him, in about 75 percent of cases,

Η Ουκρανία υποστηρίζει ότι οι άμαχοι που βρέθηκαν νεκροί στην Μπούκα σκοτώθηκαν από τις ρωσικές δυνάμεις κατά την διάρκεια της κατάληψης της περιοχής από αυτές.

Το Reuters δεν έχει μπορέσει να επαληθεύσει τον αριθμό των πτωμάτων που βρέθηκαν στην Μπούτσα ή τις συνθήκες θανάτου τους. Η Ρωσία αρνείται ότι στοχοποιεί αμάχους από τις 24 Φεβρουαρίου που εισέβαλε στην Ουκρανία.

Έχει χαρακτηρίσει “τερατώδη πλαστογραφία” που έχει στόχο να δυσφημίσει τον ρωσικό στρατό τους ισχυρισμούς ότι οι ρωσικές δυνάμεις εκτέλεσαν αμάχους στην Μπούκα κατά την κατάληψη της πόλης. Το Reuters έχει ζητήσει από το ρωσικό υπουργείο Άμυνας να σχολιάσει την τελευταία ανακοίνωση της αστυνομίας του Κιέβου.

“Μέχρι σήμερα, έχουμε βρει, εξετάσει και παραδώσει στις ιατροδικαστικές αρχές 1.150 πτώματα αμάχων”, λέει ο Νεμπίτοφ στο βίντεο, στο οποίο φαίνεται να στέκεται στα χαλάσματα κτιρίων κατεστραμμένων από τις σφοδρές μάχες στην περιφέρεια του Κιέβου.

“Θέλω να τονίσω ότι πρόκειται για αμάχους, όχι στρατιώτες”, επισημαίνει.

Το βίντεο αυτό αναρτήθηκε την ημέρα που ο γενικός γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, ο Αντόνιο Γκουτέρες, θα πραγματοποιούσε συνομιλίες στο Κίεβο με τον ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η ουκρανική τηλεόραση μετέδωσε πλάνα με τον Γκουτέρες να επισκέπτεται την πόλη Μποροντιάνκα, όπου ο Ζελένσκι έχει χαρακτηρίσει την κατάσταση “σημαντικά πιο φοβερή” σε σχέση με την κατάσταση στη γειτονική Μπούκα.

Εφιαλτική εκτίμηση από τη βρετανίδα ΥΠΕΞ

Η Βρετανίδα Υπουργός Εξωτερικών έκανε μία πολύ εφιαλτική εκτίμηση για την διάρκεια του πολέμου μεταξύ Μόσχας και Κιέβου.

Η Λιζ Τρας προχώρησε σε μία εφιαλτική πρόβλεψη για την συνέχεια του πολέμου στην Ουκρανία.  Η Βρετανίδα υπουργός Εξωτερικών τόνισε ότι η Ρωσία του Βλαντιμίρ Πούτιν είναι ακόμα λιγότερο αξιόπιστη από την πρώην Σοβιετική Ένωση και δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον ρώσο πρόεδρο έναν «απελπισμένο σκευωρό» που δεν πρέπει να ανταμείβεται για την επιθετικότητά του.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments