Διεθνή

Ουκρανία: Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου την ώρα της συνέντευξης Γκουτέρες-Ζελένσκι

Ουκρανία: Ισχυρές εκρήξεις στο κέντρο του Κιέβου την ώρα της συνέντευξης Γκουτέρες-Ζελένσκι

Πηγή Φωτογραφίας: kyivpost/twitter/nexta

Ο δήμαρχος του Κιέβου, επιβεβαίωσε δύο επιθέσεις σε μια από τις συνοικίες της ουκρανικής πρωτεύουσας

Δυνατές εκρήξεις στην περιοχή Σεβτσένκο, ανατολικά από το κέντρο του Κιέβου ακούστηκαν το απόγευμα της Πέμπτης.

Σύμφωνα με διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, πυκνός καπνός αναδύεται από το κέντρο της πόλης, ενώ δεν είναι ξεκάθαρο ποια είναι η αιτία για τις εκρήξεις. Σύμφωνα με ουκρανικά ΜΜΕ, οι εκρήξεις οφείλονται σε νέα χτυπήματα των Ρώσων στην περιοχή, δίχως να διευκρινίζονται οι στόχοι.

Είτε πρόκειται για την έκρηξη ρωσικού πυραύλου είτε για τα θραύσματά του, αν προηγήθηκε κατάρριψη από την ουκρανική αεράμυνα. Νωρίτερα, εκρήξεις ακούστηκαν και στην Οδησσό.

Σύμφωνα με τον σύμβουλο του Ζελένσκι Μιχαήλο Ποντόλιακ, πρόκειται για χτύπημα με ρωσικούς πυραύλους, την ώρα που στην πρωτεύουσα της Ουκρανίας βρίσκεται ο γ.γ. του ΟΗΕ Αντόνιο Γκουτέρες.

Ο δήμαρχος του Κιέβου, Βιτάλι Κλίτσκο, επιβεβαίωσε σε ανάρτησή του στο Telegram δύο επιθέσεις σε μια από τις συνοικίες της ουκρανικής πρωτεύουσας.

Η ανάρτηση Κουλέμπα στο Twitter

Ο υπουργός Εξωτερικών της Ουκρανίας, Ντμίτρο Κουλέμπα, έγραψε στο Twitter ότι το χτύπημα στο Κίεβο ήρθε από τις ρωσικές δυνάμεις, με πυραύλους τύπου κρουζ, «όσο ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, και ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Κίριλ Πέτκοφ, επισκέπτονταν την πρωτεύουσά μας. Με αυτή τη φρικτή, βάρβαρη ενέργεια η Ρωσία δείχνει για μια ακόμα φορά τη στάση της απέναντι στην Ουκρανία, την Ευρώπη και τον κόσμο».

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments