Διεθνή

Ζελένσκι: Η αντίδραση για την απελευθέρωση των δασμών στις ουκρανικές εξαγωγές

Ζελένσκι: Η αντίδραση για την απελευθέρωση των δασμών στις ουκρανικές εξαγωγές

Πηγή Φωτογραφίας: Φώτο αρχείου

Ζελένσκι: Ο πρόεδρος της Ουκρανίας ευχαρίστησε την Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν για την απελευθέρωση των δασμών στις ουκρανικές εξαγωγές.

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόταση της Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν αναφορικά με την απελευθέρωση των δασμών για τις εξαγωγές των ουκρανικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, εξέφρασε ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας είπε ότι είναι ευγνώμων απέναντι στην πρόεδρο της Κομισιόν, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Ετοιμάζεται μια σημαντική απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή συμφώνησε να αφαιρέσει όλους τους δασμούς και τις ποσοστώσεις στις ουκρανικές εξαγωγές για ένα χρόνο».

“Είμαι ευγνώμων σε αυτήν προσωπικά “

Και συνέχισε: «Συζήτησα τις λεπτομέρειες αυτής της πρότασης με την πρόεδρο Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν σήμερα. Είμαι ευγνώμων σε αυτήν προσωπικά και σε όλους τους Ευρωπαίους φίλους μας για αυτό το βήμα».

Επίσης, συζητήθηκε το 6ο πακέτο κυρώσεων κατά της Ρωσίας, συμπεριλαμβανομένου και του εμπάργκο στο πετρέλαιο.

Η αντίδραση της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν

Στα 52 δισ. το διμερές εμπόριο

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το διμερές εμπόριο ΕΕ – Ουκρανίας ήταν ύψους 52 δισεκατομμυρίων ευρώ τον περασμένο χρόνο, σύμφωνα με την Κομισιόν. Ο αριθμός έχει διπλασιασθεί από το 2016.

Όμως, από το τέλος του Φεβρουαρίου και την έναρξη της ρωσικής επίθεσης, η αγροτική και βιομηχανική παραγωγή της Ουκρανίας έχει πληγεί σκληρά, καθώς και οι εμπορικές της σχέσεις με τον υπόλοιπο κόσμο, καθώς η πρόσβαση της Ουκρανίας στην θάλασσα έχει αποκλεισθεί από το ρωσικό ναυτικό.

Το ουκρανικό ΑΕΠ θα υποχωρήσει κατά 35% φέτος, σύμφωνα με την πρόβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου που δημοσιεύθηκε στις 19 Απριλίου.

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments