Ελλάδα

Τουρισμός Ελλάδα: Σε επίπεδα προ covid οι κρατήσεις – Κλειδί οι Αμερικανοί

Τουρισμός Ελλάδα: Σε επίπεδα προ covid οι κρατήσεις – Κλειδί οι Αμερικανοί

Πηγή Φωτογραφίας: Pixabay

Τουρισμός Ελλάδα: Ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρόσφατα κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Τουρισμού διεμήνυσε ότι στόχος της χώρας είναι να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα μέσα κι από την επέκταση της σεζόν

Πατάει γκάζι ο τουρισμός καθώς το φετινό καλοκαίρι είναι το πρώτο μετά από δύο χρόνια πανδημίας που μπορεί να κινηθεί κάποιος ελεύθερα και χωρίς περιορισμούς. Ο ίδιος ο πρωθυπουργός πρόσφατα κατά την επίσκεψή του στο υπουργείο Τουρισμού διεμήνυσε ότι στόχος της χώρας είναι να έχουμε όσο το δυνατόν καλύτερα αποτελέσματα μέσα κι από την επέκταση της σεζόν. «Ευελπιστούμε ότι το μακρύ καλοκαίρι του 2022 θα είναι εξαιρετικά προσοδοφόρο για επιχειρηματίες και εργαζομένους» ανέφερε χαρακτηριστικά, ασπαζόμενος την ευρύτερη αισιοδοξία που υπάρχει μετά από δύο δύσκολες χρονιές στον κλάδο.

Οι διεθνείς αφίξεις άρχισαν να αυξάνουν αισθητά από το Πάσχα των Καθολικών και ενισχύθηκαν και με εγχώριους τουρίστες, κατά την διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας. Η κίνηση κατευθύνθηκε κυρίως στα νησιά των Κυκλάδων και τη Κρήτη. Προορισμοί όπως τα Χανιά, με περίπου 30.000 επισκέπτες (με βάση στοιχεία αεροπορικών και ακτοπλοϊκών αφίξεων), το Ηράκλειο, το Ρέθυμνο καθώς και η Μύκονος, η Πάρος, η Νάξος, η Σύρος, η Μήλος, η Ρόδος και η Σαντορίνη και βέβαια η Κέρκυρα είχαν την τιμητική τους με τις πληρότητες στα αστικά ξενοδοχεία να εκτιμάται ότι έφτασαν το 70-90% κατά περίπτωση.

Με βάση τα στοιχεία του Παγκόσμιου Συμβουλίου Ταξιδιών και Τουρισμού (WTTC-World Travel & Tourism Council), η Ελλάδα συγκαταλέγεται στις ευρωπαϊκές χώρες για τις οποίες η ζήτηση προσεγγίζει τα προ πανδημίας νούμερα και παράλληλα βρίσκεται στην 11η θέση με τους πιο ανθεκτικούς τουριστικούς προορισμούς του 2022 παγκοσμίως.

Δυναμώνουν την κίνηση οι Αμερικανοί

Σε αγορά-κλειδί για την επαναφορά των μεγεθών του ελληνικού τουρισμού στα προ πανδημίας επίπεδα αναδεικνύεται, την ίδια στιγμή, η αμερικανική. Τα μηνύματα από την άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι αν μη τι άλλο ελπιδοφόρα για τη Γηραιά Ήπειρο, με την Ελλάδα να καταλαμβάνει την πέμπτη θέση στην κατάταξη με τους δημοφιλέστερους προορισμούς των Αμερικανών για τη φετινή σεζόν.

Ζαχαράκη: Εξαιρετικά θετικές οι προσδοκίες για την τουριστική χρονιά

Για υπέρβαση των προσδοκιών αναφορικά με την εξέλιξη της τουριστικής κίνησης εφέτος στην Ελλάδα έκανε λόγο η υφυπουργός Τουρισμού Σοφία Ζαχαράκη από το βήμα της σημερινής ημερίδας με θέμα Choose Greece 2022 σημειώνοντας ότι τα μηνύματα από τις διεθνείς αγορές είναι πολύ θετικά.

Εξαιρετικά θετικά είναι τα μηνύματα που από την αγορά της Αμερικής, αφού όπως είπε η κα Ζαχαράκη οι προγραμματισμένες θέσεις για εφέτος ξεπερνούν τις 470.000 έως τον Οκτώβριο. Οι νέες αφίξεις θα προέρχονται από τη Βοστώνη την Ουάσιγκτον, την Ατλάντα κλπ.

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments