Αθλητισμός

Μονακό – Ολυμπιακός: Κρατά την τύχη στα χέρια του…

Μονακό – Ολυμπιακός: Κρατά την τύχη στα χέρια του…
Μονακό - Ολυμπιακός: Πέντε χρόνια χρειάστηκε να περιμένει ο Ολυμπιακός για να επιστρέψει στο φάιναλ φορ της Euroleague μετά το 2-2 της Μονακό

Πέντε χρόνια χρειάστηκε να περιμένει ο Ολυμπιακός για να επιστρέψει στο φάιναλ φορ της Euroleague και μετά το 2-2 επί της Μονακό στη σειρά των πλέι οφ, στο Game 4, θα πρέπει σίγουρα να περιμένει μέχρι και την Τετάρτη (4/5), όταν θα υποδεχτεί τους Μονεγάσκους στο ΣΕΦ για το 5ο και τελευταίο παιχνίδι που θα κρίνει την πρόκριση στο Βελιγράδι (19-21 Μαΐου).

Ένα υψηλού επιπέδου και επιθετικό παιχνίδι πρόσφεραν οι δύο ομάδες που κρίθηκε σε ένα τρίποντο του Κώστα Σλούκα (19π. με 3/4 τρίποντα) που δεν μπήκε, για το 78-77 της Μονακό. Μονακό

Πλέον, ο Ολυμπιακός δεν έχει άλλη επιλογή από τη νίκη στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας την ερχόμενη εβδομάδα μπροστά στο κοινό του για να βρεθεί στο 11ο φάιναλ φορ της Ιστορίας του, πρώτο μετά από αυτό της Κωνσταντινούπολης το 2017. Παρών στη «Σάλα Γκαστόν Μεντεσάν», προσκεκλημένος του Μάικ Τζέιμς ήταν ο αστέρας των Μπρούκλιν Νετς, Κέβιν Ντουράντ.

Αγώνας που… έκοψε την ανάσα

Ένας αγώνας που «έκοβε την ανάσα» με σερί εκατέρωθεν και τον Ολυμπιακό αν και προσπέρασε και με +9 (38-47) στις αρχές της 3ης περιόδου, να δέχεται επιμέρους σκορ 27-19 εν τέλει σε αυτό το 3ο δεκάλεπτο. Η Μονακό ξέφυγε εκείνη με +9 (70-61), ο Ολυμπιακός απάντησε με 10-0 (70-71) με έναν «καυτό» Κώστα Παπανικολάου (13π. με 3/6 τρίποντα) και έναν αποφασισμένο Σάσα Βεζένκοφ (17π., 8ρ.), αλλά στα τελευταία δραματικά λεπτά ο Ντουέιν Μπέικον (21π.) πέτυχε διαδοχικούς πόντους για τους Μονεγάσκους και όλα κρίθηκαν σε μία επίθεση… στην εκπνοή.

Ο μοιραίος Σλούκας

Ο Κώστας Σλούκας ήταν ο μοιραίος παίκτης για τον Ολυμπιακό στο Game 4 κόντρα στη Μονακό, με τον ηγέτη των «ερυθρόλευκων» να μην εκμεταλλεύεται την κακή επιλογή του Ντουέιν Μπέικον και να αστοχεί σε τρίποντο στη λήξη του ματς.

Η παράδοση υπέρ των γηπεδούχων

Συγκεκριμένα σε 14 σειρές στην ιστορία της κορυφαίας ευρωπαϊκής διασυλλογικής διοργάνωσης με το συγκεκριμένο φορμάτ, που οδηγήθηκαν στο game 5 σε όλες νικητής αναδείχθηκε ο γηπεδούχος.

Ο Ολυμπιακός, μάλιστα, έχοντας βρεθεί άλλες τρεις φορές στο παρελθόν σε τέτοια συνθήκη έχει 2/2 ως γηπεδούχος και μία ήττα ως φιλοξενούμενος.

Θυμίζουμε ότι και η σειρά Μπαρτσελόνα–Μπάγερν θα έχει την ίδια τύχη, μετά την εντός έδρας επικράτηση των Βαυαρών με 59-52 το βράδυ της Παρασκευής (29/4).

Διαβάστε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο

ΚΑΤΕΒΑΣΤΕ ΤΟ APP ΤΟΥ PAGENEWS PAGENEWS.gr - App Store PAGENEWS.gr - Google Play

Το σχόλιο σας

Loading Comments